Laptele de migdale are mai puține calorii decât cel de vacă

O cană de 250 de ml de lapte de migdale conține 60 de calorii, în schimb aceeași cantitate de lapte de vacă neprocesat conține 146 de calorii, iar laptele de vacă de 1,5% grăsime conține aproximativ 100 de calorii. Este o alegere bună când ești la dietă și vrei să îți tonifici corpul.

Îți protejează inima

Laptele de migdale nu conține colesterol și grăsimi saturate, are foarte puțin sodiu, dar este bogat în acizi grași de tipul omega care se găsesc și în carnea albă de pește. Datorită acestor nutrienți, laptele din migdale este mult mai bun pentru inimă și pentru vasele de sânge, decât laptele de origine animală.

Conține calciu și vitamina D

Chiar dacă nu e la fel de bogat în calciu precum laptele de vacă, cel de migdale conține totuși 30% din necesarul de calciu zilnic, precum și 25% din necesarul zilnic de vitamina D. Aceste elemente sunt necesare în special pentru sistemul osos și previn osteoporoza și apariția bolilor de articulații.

Este bogat în vitamina E

Dacă în ceea ce privește calciul, procentul este modest, laptele de migdale compensează cu un procent ridicat de vitamina E, supranumită vitamina tinereții. O porție de 200 ml de lapte de migdale conține 50% din cantitatea de vitamina E necesară zilnic. Aceasta ajută pielea să rămână fermă și tânără mai mult timp, o protejează mai bine de razele soarelui și constituie un antioxidant important care încetinește procesul de îmbătrânire.

Nu conține lactoză

Laptele de migdale nu conține lactoză, ceea ce este un avantaj pentru persoanele care au intoleranță la lactoză și pentru copiii care sunt mai sensibili la produsele de origine animală.

Acest lapte este mai ușor de digerat și are un gust mai dulce, care este apreciat de cei mici, deși are o cantitate foarte mică de zahăr și nu afectează cu nimic nivelul zahărului din sânge.

Laptele de migdale poate conține aditivi

Citește cu atenție etichetele de pe cutie și alege un lapte care să fie cât mai curat și de origine certificată, din culturi ecologice. Unii producători adaugă diverși aditivi, inclusiv îndulcitori, zahăr, coloranți, să pară mai alb, grăsimi și alte arome artificiale să îl facă mai plăcut.

Rezistă mai bine chiar dacă nu stă la frigider

Laptele din migdale poate sta câteva ore la temperatura camerei, fără să se altereze, așa cum se întâmplă cu laptele de origine animală. Îl poți lua cu tine la drum lung, la birou, la picnic sau la sport.

sursa foto: 123rf.com