Vrei un câine de talie mică, pentru a se adapta mai ușor la viața de apartament? Alege un Chihuahua. Curiozitățile acestei rase te vor surprinde și te vor convinge că este o alegere bună, dacă vrei un animal de companie.

  1. Chihuahua este cea mai veche rasă de câini de pe continentul american, în Europa fiind popularizați abia în secolul al XIX-lea. Strămoșii acestor câini, tot de talie mica, erau divinizați de tolteci și considerați animale sacre.
  2. Câinii Chihuahua sunt deosebit de inteligenți. Ei au cel mai mare creier, în comparație cu restul corpului, dintre toate rasele de câini din lume și o personalitate puternică. În primele luni de la naștere, ei au o zonă moale în frunte, numită fontanela, la fel ca bebelușii. Această zonă nu se închide întotdeauna la toți câinii și rămâne un factor de risc de-a lungul vieții.
  3. Pe cât sunt de mici și fragili, Chihuahua au o speranță de viață de aproximativ 15 ani și pot depăși această vârstă.
  4. Acești câini au un metabolism rapid și ard repede caloriile, de aceea trebuie să mănânce puțin și des. Hrana de calitate, îmbogățită cu minerale, trebuie să le stea tot timpul la dispoziție.25273166_m
  5. Chihuahua sunt predispuși să sufere de boli ale oaselor, ochilor și au probleme cu respirația, din cauza nasului mic și turtit. Este bine să meargă în mod regulat la un control la medicul veterinar.
  6. Fiecare rasă de câini are blana ei, o culoare anume, o anumită lungime sau desime a firelor de păr. În schimb, la rasa Chihuahua, blana diferă de la un câine la altul, au tot felul de culori și nuanțe, pot avea și fire lungi de blană, dar și fire scurte, mai aspre, mai moi, mai dese sau mai rare. Această diversitate se datorează tocmai vechimii rasei.
  7. Câinii Chihuahua sunt teritoriali, atașați de stăpânii lor și de rasa lor. Ei nu suportă să împartă nici casa, nici afecțiunea oamenilor cu alți câini, de rase diferite. Chihuahua se înțeleg bine doar între ei și sunt în stare să atace câini de două ori cât ei, dacă sunt enervați.

sursa foto: 123rf.com