Apa de gură, dezinfectant în spitale

Unul dintre cele mai mari branduri americane de apă de gură, botezat după Sir Joseph Lister, unul dintre promotorii medicinii antiseptice, a fost inventat în mod special pentru a fi folosit la dezinfectarea spitalelor. Se spăla totul cu acest produs, de la podelele din spitale, la instalații sanitare și instrumente medicale. Ulterior, a fost promovat drept un produs de uz casnic, pentru halitoză, pentru mătreață, pentru păduchi, dar și pentru dezinfectarea băilor.

Puștile pentru paintball

Jocul cu puști și bile din vopsea este tot mai popular și foarte îndrăgit printre copii. Dar nici adulții nu stau deoparte! Cu toate acestea, puștile cu vopsea au fost folosite inițial pentru a marca arborii bolnavi din păduri, care trebuiau tăiați.

Șervețelele de nas pe care le folosim zi de zi

Acestea au apărut în America, în primul război mondial, și erau destinate militarilor drept filtre pentru măștile de gaze. După război, au devenit mai moi și mai subțiri și au cucerit clienții din Marea Britanie, unde se vindeau pentru igiena personală și pentru demachierea doamnelor cochete. Destul de repede au ajuns să înlocuiască batistele din bumbac și să devină indispensabile azi.

Răzătoarea de legume și brânză

Aproape că o folosim zi de zi și toată lumea are în bucătărie o răzătoare. Dar ea a fost inițial un instrument pentru șlefuirea foarte fină a stinghiilor din lemn.

Adezivul superglue

Deja știm că necesitatea este mama invențiilor, iar superglue a fost inventat în timpul războiului din Vietnam pentru suturarea rănilor ușoare. Acum lipește orice!

Testele IQ pentru copiii superdotați

Nu, inițial ele nu au fost concepute pentru copiii foarte inteligenți. Din contră! Ele au fost realizate pentru a descoperi copiii cu nevoi speciale, care nu se descurcau prea bine la ore.

Tampoanele interne de uz feminin

Și acestea au apărut ca necesitate în al doilea război mondial pentru a opri mai rapid sângerarea plăgilor împușcate. Destul de repede, asistentele de pe front au început să le folosească în timpul menstruației, iar azi au devenit nelipsite din recuzita feminină.