Ce mai pun oamenii în cafea, dincolo de zahăr sau de lapte? Vei fi surprinsă cum poți obține o cafea mai aromată cu ingrediente care pun în valoare parfumul specific al boabelor proaspăt prăjite.

Un strop de unt

După ce îți torni cafeaua fierbinte în cană, pune o cantitate mică de unt, cam cât un vârf de cuțit. Untul a devenit la modă după ce a fost adoptat de mai multe celebrități de la Hollywood. Îți face cafeaua mai cremoasă și te bucuri de mai multă energie dimineața.

Sare

Multă lume bea cafeaua fără zahăr, iar dacă îți place și ție neîndulcită, ai putea încerca să adaugi un strop de sare. Se poate adăuga și în cafeaua fierbinte, și în cafeaua rece și se spune că atenuează gustul amar.

Cardamom

Încearcă această mirodenie exotică și vei obține o cafea mai aromată, cu un gust special. Se spune că acest condiment parfumat atenuează efectele mai puțin plăcute ale cafeinei. Dacă ai palpitații după ce bei cafea, adaugă un strop de cardamom!

Ingrediente neobișnuite pentru o cafea mai aromată

Un ou crud

În Norvegia și prin unele zone din America, oamenilor le place să adauge un ou crud în cafeaua măcinată, înainte de a o fierbe la ibric. Oul reține zațul și se obține o cafea mai clară, de culoarea ambrei, cu o aromă specială.

Ulei de cocos

Câteva picături de ulei parfumat de cocos vor face o cafea mai aromată. Cei care beau astfel cafeaua susțin că este mai gustoasă și mai sănătoasă, că ajută digestia și are beneficii mari pentru sistemul imunitar.

Apă tonică

Toarnă puțină apă tonică peste cafeaua rece și te învigorezi imediat, după amiaza. Ușor amăruie, acrișoară și cu un gust proaspăt, apa tonică merge de minune cu o cafea instant.

Lămâie

Este firesc să adaugi lapte condensat, înghețată sau vanilie, dar puțini știu ce aromă deosebită are cafeaua cu lămâie. Pune o jumătate de felie de lămâie în ceașca de cafea și gustul ei acrișor va face cafeaua mai dulce și îi va da un gust aparte.

sursa foto: 123rf.com