Iată câteva sfaturi simple care te vor ajuta să pui hainele în șifonier în ordine, astfel încât să fie cât mai bine întinse și protejate.

Curăță toate hainele de sezon înainte de a le pune în dulapuri

Nu lăsa în șifonier gecile, haina de blană sau puloverele fără să le dai la curățătorie înainte. Petele, praful și grăsimea care se depune de obicei la gulere vor afecta materialele în timp și vor fi mai greu de curățat după câteva luni. Iar după ce le cureți, ai grijă să pui câțiva săculeți cu levănțică printre ele, să ții departe moliile.

Nu ține blănurile și hainele de piele în pungi vidate

Tot mai multe femei preferă să pună hainele masive în pungi vidate pentru că ocupă mai puțin loc. Dar, fără oxigen și umiditatea specifică atmosferei din casă, hainele de piele și din blană se încrețesc, se întăresc și își pierd luciul. Pe de altă parte, capătă și un miros ciudat și neplăcut. Pielea și blănurile trebuie protaje în saci din hârtie și aerisite o dată pe lună.

Cumpără umerașe speciale pentru pantaloni

Pantalonii eleganți, călcați la dungă, nu se țin nici pe rafturi, nici îndoiți pe umerașele pentru cămăși. Cumpără umerașe speciale pentru pantaloni, pentru a-i păstra bine întinși și împăturiți la dungă.

Alege umerașele potrivite pentru a ține hainele în șifonier

Nu pune haine înguste pe umerașe prea late. Umerașele vor lăsa urme neplăcute la umeri, materialul se întinde și forma frumoasă a sacoului sau a cămășilor se deteriorează. Alege umerașe la fel de mari ca hainele, să nu se deformeze.

Nu ține niciodată tricotajele pe umerașe

Multe femei au impresia că, dacă țin puloverele din lână sau din cașmir pe umerașe, se mențin mai bine și nu se șifonează. Dar umerașele le strică forma, deformează umerii și materialul se lungește. Puloverele trebuie împăturite cu o coală de hârtie la mijloc și ținute pe rafturi, cu levănțică. Dar nu pune prea multe unele peste altele, ca să nu se șifoneze.

 

Cum e bine să ții sutienele

Nu îndoi sutienele pe jumătate și nu presa cupele. Sutienele se țin fie pe un umeraș, unele lângă altele, fie în sertare, unul în spatele altuia, astfel încât cupele să îți păstreze forma.

Hainele elegante se păstrează pe umerașe

Indiferent că sunt din mătase, din lână sau din alte fibre, hainele elegante precum sacourile, cămășile, bluzele, rochiile și fustele se păstrează doar pe umerașe. Nu le împături pe rafturi! Nu uita să le închizi nasturii și fermoarele și să scoți de prin buzunare orice obiect care ar putea să le deformeze. Ține cont de cele mai bune sfaturi să ții hainele în șifonier și ele își vor păstra ținuta impecabilă.

sursa foto: 123rf.com