Îți rozi unghiile din cauza stresului?

Dacă ai acest obicei, știi deja cât de mult ai de suferit din cauza lui. Oamenii te ironizează, ești mereu tensionată și dificilă, manichiura ta arată deplorabil și nu este exclus să faci tot felul de infecții la nivelul unghiilor. Fă un efort și renunță la acest obicei cât mai repede. Există soluții pentru unghii extrem de amare care te descurajează să le mai rozi sau, pur și simplu, poți încerca cu usturoi.

Folosești bețișoarele de urechi?

În pofida numelui, bețișoarele cu vată la capăt nu te ajută să cureți ceara din urechi. Din cauza faptului că sunt groase și rotunde, ele împing ceara către timpan și, cu timpul, poți avea probleme cu infecțiile auriculare sau chiar cu auzul. Dacă ai o secreție abundentă de ceară, mai bine mergi la medic, decât să te cureți acasă cu bețișoare.

Greșeli de igienă pe care le poți face fără să vrei

Te speli pe mâini de fiecare dată când mergi la baie?

Chiar dacă ți se pare o întrebare impertinentă, mai există încă oameni care ies val vârtej de la toaletă și uită să se spele pe mâini. Iar acest lucru se întâmplă mai ales acasă, unde ai impresia că este totul curat și nu ai de ce să folosești apa și săpunul după ce ai folosit toaleta. Cu toate acestea, microbii există peste tot și trebuie să te speli pe mâini indiferent că ești acasă, la birou sau la o toaletă publică.

Cât de des îți schimbi peria de dinți

periuta de dinți inteligentă ar putea indica boli cardiace

De obicei uităm de ea și o folosim intens, până când perii se înmoaie și se deteriorează. Este una dintre cele mai frecvente greșeli de igienă pe care o facem de obicei din comoditate. Peria de dinți trebuie schimbată la 3 luni, să aibă perii mereu fermi pentru a curăța eficient depunerile de pe dinți.

Tu folosești ața dentară?

Nu toți o plac și nu toți știu să o folosească corect. Dar ața dentară nu ar trebui să ne lipsească din dulăpiorul cu cosmetice. Măcar o dată pe zi curăță spațiile dintre dinți cu ață dentară și vei avea gingii mai puternice și mai sănătoase. Fă-ți un obicei să o folosești și te vei feri de una dintre cele mai comune greșeli de igienă.

Folosești produse pentru exfolierea tenului zilnic

Dacă exfoliezi tenul zilnic, faci mai mult rău decât bine. La început, ți se pare că ai o piele fină și mătăsoasă, dar exfoliată zilnic pielea devine mai sensibilă, se irită mai ușor, apar coșurile și inclusiv ridurile mult mai devreme. Tenul trebuie hidratat și curățat zilnic cu delicatețe, iar produsele de exfoliere folosite doar o dată pe săptămână.

Îți tai unghiile de la picioare ”din carne”

Dacă îți tai prea scurte unghiile de la picioare, ”din carne” – cum spune o vorbă românească, riști să faci mai des infecții, iar colțurile vor crește încarnate. Este indicat să lași marginea unghiei să depășească un milimetru vârful degetelor. Sunt mult mai frumoase astfel și se păstrează sănătoase.

sursa foto: 123rf.com