pisica birmanezăSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 8

Trebuie să mai știi că, pe măsură ce se îngrașă sau îmbătrânesc, pisicile nu mai reușesc să își îngrijească singure blana lungă. Iar rasele cu botul turtit, precum persanele sau pisica de Himalaya, trebuie curățate cu grijă în jurul ochilor, deoarece lăcrimează des din cauza blăniței și riscă să facă infecții.

Baia pentru pisici cu blana lungă

Este indicată sau nu? Răspunsul este controversat. Unii veterinari susțin că pisicile sănătoase și curate, pe care lle perii zilnic și nu ies din casă, unde ții mereu curat, nu au nevoie de baie. Alții spun că o baie din când în când este necesară, măcar o dată pe an, în timpul verii, chiar dacă nu ies afară.

Trebuie să ții cont că pielea acestor rase se îngrașă mai repede și o baie chiar este necesară. Pisica trebuie învățată de pui cu baia, trebuie să folosești șampoane speciale și să ai grijă ca apa să fie călduță.

Poate fi uscată cu un feohn setat pe o temperatură potrivită și periată cu multă grijă, să nu rămână noduri în blană.

Baia curăță mai bine pielea, care se aerisește greu sub povara unei blănițe dese și lungi. Tot baia previne formarea de ghemotoace și te scapă de părul care cade în exces prin casă. Nici pisica nu va mai înghiți mult păr când se spală singură, așa că este bine să o înveți de mică să fie îmbăiată și spălată.

Și nu uita să ceri sfatul medicului veterinar despre cea mai bună dietă pentru pisica ta, să aibă pielea și blana sănătoase tot timpul.

foto: Shutterstock