Ori de câte ori ne gândim la cosmetice utile, ne gândim la produsele de bază, care nu lipsesc din cutia noastră cu farduri și creme. Gelul hidratant, fondul de ten, rujul, mascara, fardurile de pleoape, toate ne sunt utile, dar fiecare dintre ele poate avea dublu rol. Iată cum le mai poți folosi!

Balsamul de buze

Este cel mai bun când vrei să îți protejezi buzele de vânt și de soare, te scapă de crăpături și de usturimile neplăcute, când buzele tale sunt uscate. Dar nu este singurul lucru pe care îl poate face. Balsamul de buze înmoaie cuticulele uscate și crăpate, te ajută să scapi de usturimi și iritații ușoare pe ten sau pe decolteu și cu el cureți mai repede mascara întinsă pe pleoape.

Fixativul de păr

Este grozav pentru bucle și coafuri complicate. Dar cu fixativul de păr îți poți aranja la fel de frumos și sprâncenele, să stea bine întinse, în cazul în care sunt lungi și ondulate. Și tot cu fixativul poți usca mai repede oja de pe unghii, după ce ai dat două sau trei straturi și știi că se usucă mai greu.

Cum să folosești diverse cosmetice ingenios

Fondul de ten

Îți face obrazul fin și frumos, ascunde imperfecțiunile și te salvează când ai coșuri. Dar fondul de ten poate fi folosit și pe umeri, când îți apar coșuri și pete și vrei să arăți perfect la plajă. De asemenea, poate fi  folosit pe picioare pentru a ascunde iritația după epilare sau micile cicatrici inestetice. Folosește-l să maschezi orice mică imperfecțiune de pe corp și îl vei considera unul dintre cele mai bune cosmetice utile.

Uleiul de cocos

Se folosește adesea pentru a hrăni tenul uscat și pentru a menține pielea suplă. Dar poate fi folosit și pentru gene, să crească mai lungi și mai dese. Folosește o periuță subțire de dinți îmbibată în ulei de cocos și periază genele. Le va hrăni, le va curăța de praf și de microbi și vor crește mai frumoase.

Citește mai multe despre uleiul de cocos aici!

Lichidul corector

Principala lui menire, mai ales că face parte dintre cele mai bune cosmetice utile pentru o femeie, este să ascundă cearcănele și petele. Dacă rămâi fără fond de ten, lichidul corector te salvează. Pune o picătură pe dosul palmei, adaugă o picătură sau două din crema de zi pentru ten și omogeanizează bine. Apoi aplică amestecul cu degetele pe față, ca orice fond de ten.

Cosmetice utile cu dublu rol

Fardurile de pleoape

Cu fardurile de pleoape poți obține nuanțe noi de ojă!

Cu fardurile de pleoape poți obține nuanțe noi de ojă!

Dacă vrei o nuanță de ojă apropiată de fardul preferat de pleoape, este suficient să îl amesteci cu lacul de ojă transparent. Fărâmițează foarte fin fardul preferat și toarnă-l într-o sticluță goală de ojă. Adaugă apoi lac de unghii transparent și amestecă-le bine. Vei obține o ojă nouă cu o textură interesantă.

Pudra translucidă

Se folosește mai ales vara, după ce tenul s-a bronzat, pentru a da strălucire, fără să răpească din culoarea naturală a pielii. Dar poate fi folosită și pentru genele rare, care au nevoie de volum. Pudrează genele cu puțină pudră translucidă, ținând ochii închiși, apoi folosește mascara în mod obișnuit. La final, genele tale vor părea mai bogate.

sursa foto: Shutterstock