Iată câteva dintre secretele marilor restaurante, unde mâncarea are întotdeauna un gust deosebit, chiar dacă este un preparat banal. Descoperă 7 combinații de alimente ciudate, pe care nu le-ai fi încercat niciodată, dar care sunt foarte gustoase.

Combinații de alimente ciudate

Morcovi cu zahăr

Pare ciudat să adaugi zahăr la legume și mai ales la morcovi care oricum sunt dulci. Dar acesta este un truc pe care îl folosesc bucătarii francezi foarte des. Ei fac un sote de morcovi cu piper, sare și puțin zahăr, care sporește gustul legumelor. În plus, zahărul accentuează și culoarea portocalie a morcovilor, fiind mult mai apetisanți în farfurie.

Cafea și sare

Este un truc pe care mulți iubitori de cafea îl cunosc. Un praf de sare, adăugat mai ales la cafeaua tare, sporește aroma și parfumul specific al băuturii pe care toată lumea o iubește dimineața. Este una dintre acele combinații de alimente banale care, împreună, îți oferă un gust special.

Roșii și zahăr

Din nou ne surprinde combinația de legume și zahăr. Dar, la salata de roșii se pare că este mai bine să adaugăm un strop de zahăr și niciun strop de sare. Roșiile sunt fructe acide, iar sarea sporește aciditatea, ceea ce ar putea fi neplăcut pentru cei care suferă de probleme gastrice. Dar zahărul îndulcește aciditatea și le dă un gust mai bun.

Ciocolată și cafea

Când pregătești o prăjitură cu ciocolată, pune și un vârf de cuțit de cafea măcinată foarte fin. Poți adăuga cafeaua și la crema de ciocolată, dar și la blaturile cu ciocolată și cacao. Aroma de cafea va face prăjitura mult mai gustoasă, deși nici nu se simte.

Combinații de alimente bizare

Carne și anason

Oricum ai găti carnea, dar mai ales dacă o faci în sos la cuptor, pune și o steluță de anason. La final nu vei simți gustul special de anason, dar carnea va avea o aromă mai bogată datorită acestui condiment.

Cartofi și nucșoară

Adaugă un strop de nucșoară măcinată la mâncarea de cartofi. Nimeni nu va știi ce condiment secret ai pus acolo, dar cartofii vor fi deosebit de gustoși.

Căpșune și piper

Căpșunele proaspete sunt adesea servite cu un praf de zahăr pudră, mai ales dacă sunt un pic acrișoare. Adaugă și foarte, foarte puțin piper alb, măcinat fin, și vei simți că aroma și parfumul căpșunelor sunt mai pronunțate. Este una dintre cele mai ciudate combinații de alimente, dar gustul te va cuceri.

sursa foto: 123rf.com