Cuțitul special pentru curățarea legumelor poate fi folosit la fel de bine pentru a tăia felii subțiri de cașcaval sau brânză tare. Vei obține felii subțiri și fine, potrivite pentru salate sau pentru pizza.
Lingurița cu margini dințate te ajută să scoți mai ușor miezul citricelor, al pepenilor sau al altor fructe cu coaja tare. Este suficient să tai fructele pe jumătate și să scobești miezul pentru a face o salată.
Cleștele pentru înghețată te ajută să faci gogoși perfect rotunde și de aceeași mărime fiecare. Cu acest clește special este mai ușor să porționezi aluatul pentru gogoși.
Feliatorul pentru ouă poate fi folosit pentru a felia și fructele mici precum căpșunele, mai greu de tăiat cu un cuțit obișnuit. Vei obține felii subțiri și egale de căpșune, fără să zdrobești fructele, numai bune pentru a decora un tort.
Râșnița de cafea poate măcina și nuci, alune sau migdale, dacă ai nevoie de o cantitate mică de fructe uscate măcinate pentru o salată sau pentru a decora o prăjitură. Nu mai trebuie să pui în funcțiune robotul de bucătărie, când poți folosi mult mai rapid râșnița de cafea.
Feliatorul cu lama rotundă pe care îl folosești să tai feliile de pizza poate fi folosit și pentru ierburile proaspete. Crenguțele de mărar sau pătrunjel vor fi tocate mai fin dacă folosești acest cuțit special. Îl mai poți folosi și să tai foile de aluat ca să faci gogoși sau biscuiți.