1. Praf de copt

Umezește pata lăsată de pahare și presară imediat praf de copt. Folosește o lavetă umedă să întinzi bine praful de copt și freacă ușor pata de apă până când urma albă dispare de tot.

2. Vaselină

Dacă au rămas cercuri albe de la paharele și cănile umede puse direct pe mobila din lemn, aplică un strat subțire de vaselină și las-o să acționeze peste noapte. A doua zi, freacă ușor tot cu vaselină petele de umezeală, cu ajutorul unei lavete moi din poliamidă, și vor dispărea.

3. Sare

La fel ca praful de copt, sarea ta ajută să scapi de urmele de apă de pe mobilă. Presară un strat gros de sare pe masă sau pe bibliotecă, acolo unde s-a vărsat apă sau suc, și așteaptă până când sarea absoarbe umezeala. Șterge apoi sarea cu o lavetă moale.

4. Pastă de dinți

De cele mai multe ori, urmele rotunde de umezeală rămân fie de la ceștile fierbinți de cafea, fie de la paharele brumate, cu lichide reci. Dacă lemnul este afectat în profunzime de umezeală, freacă ușor petele cu pastă de dinți și cu o perie moale. După aceea, șterge cu o lavetă umedă și pulverizează o soluție specială pentru a da luciu lemnului.

5. Oțet

Urmele albe de apă de pe mobila din lemn mai pot fi eliminate și cu oțet. Amestecă părți egale de oțet și ulei și freacă petele de apă cu acest amestec. Oțetul va reface culoarea lemnului, iar uleiul îi va da luciu.

6. Ceară pentru mașini

Dacă ai pete de apă pe mobila din lemn și aceasta este lăcuită, cel mai bine este să freci petele cu ceară pentru lustruit mașinile. O poți găsi la orice spălătorie de mașini sau în magazinele cu profil auto.