Se pune zahăr la rădăcină, dacă vrei roșii mai dulci

Nimic mai fals. Oricât zahăr ai pune în apa cu care uzi roșiile, ele nu vor ieși mai dulci. Doar căldura și soarele vor ajuta aceste legume să se coacă în ritmul lor natural și să capete dulceața specifică. Nu mai pune zahăr la rădăcina roșiilor, pentru că este posibil să le faci mai mult rău decât bine.

Îngroapă coji de banane la rădăcina trandafirilor

Și acesta este un mit vechi despre îngrijirea florilor. Bananele sunt bogate în potasiu, de care trandafirii au nevoie să înflorească mai abundent, dar câteva coji nu vor rezolva problema. Pe de altă parte, cojile de banane ajunse în sol sunt descompuse cu ajutorul azotului, de care au nevoie trandafirii, așa că nu reprezintă o soluție. Cea mai bună metodă este să faci compost, în care să adaugi bananele și alte fructe nefolosite, legume, codițe de verdețuri și resturi vegetale.

Berea ajută plantele să crească mai repede

Este doar un mit, dar poate face mult rău. Berea conține în primul rând alcool și tot felul de coloranți și substanțe sintetice care nu vor face niciun bine plantelor. Din contră, dacă are o concentrație prea mare de alcool este posibil să le usuce rădăcinile. Berea poate fi bună numai dacă este fabricată din ingrediente naturale și mult diluată cu apă.

Zațul de cafea e bun pentru îngrijirea florilor

Da! Așa e! Dar atenție! Zațul de cafea este bun doar pentru plantele acidofile precum coacăzul, hortensiile, azaleea, unii pomi fructiferi și coniferele. În rest, nu trebuie să adaugi zaț direct la rădăcina celorlalte plante, pentru că le vei face mult rău. Cel mai bun loc pentru zaț este compostul.

Se dă cu var, după ce se taie crengile pomilor fructiferi

Multă lume confundă varul de odinioară, care avea proprietăți dezinfectante, cu vopseaua lavabilă de azi care este o adevărată otravă pentru pomii fructiferi. Nu da cu vopsea albă pe coaja pomilor fructiferi. Întreabă la farmaciile fito-sanitare de soluții speciale pentru a acoperi tăieturile și rănile, astfel încât coaja să se vindece mai repede și să nu devină cuib pentru dăunători.

Amestecul de apă și detergent lichid te scapă de puricii de plante

În multe articole am observat că se recomandă amestecul de apă și detergent lichid de vase pentru a omorî puricii plantelor și afidele. Nu folosi niciodată detergent! Este doar un mit fals despre îngrijirea florilor. Detergentul, chiar dacă este diluat, distruge imediat mugurii, ajunge în sol și afectează grav rădăcinile. Știai că există săpun special conceput pentru dăunătorii florilor? Întreabă de el în magazinele de profil și vei găsi o alternativă mai bună, care să îți protejeze plantele.

foto: Shutterstock