Beneficii ale scorțișoarei pentru frumusețe

Combate acneea

Fă-ți singură un unguent simplu, pe bază de miere și pudră de scorțișoară proaspătă, să scapi de coșuri și de inflamațiile de pe ten. Amestecă pudră de scorțișoară și pudră de nucșoară în proporții egale, aproximativ o linguriță rasă, cu o linguriță de miere. Aplică acest unguent pe coșuri, pe cearcănă și alte iritații care apar pe ten și pe decolteu. Proprietățile antibacteriene și astringente ale scorțișoarei vor grăbi vindecarea micilor leziuni.

Scorțișoară pentru buze apetisante

Când buzele tale se usucă și crapă, înmoaie-le  bine cu miere timp de 10 minute, apoi masează ușor cu pudră de scorțișoară. Aceasta din urmă elimină peliculele uscate și dă volum buzelor tale, să pară mai frumoase și mai atrăgătoare.

Scorțișoara alungă durerile de cap și cefaleea

Folosește o șosetă nouă din bumbac alb să îți faci o compresă excelentă pentru durerile de ceafă, de cap și de gât. Amestecă orez alb, câteva batoane de scorțișoară și o lingură de cuișoare și toarnă acest amestec în șoseta respectivă, pe care o legi bine la capăt. Încălzește șoseta timp de câteva secunde în cuptorul cu microunde, să fie fierbinte și pune-o la ceafă sau pe frunte, când te doare capul. Aroma persistentă se numără printre cele mai apreciate beneficii ale scorțișoarei, iar parfumul ei ajută la relaxarea sistemului nervos și alungă durerea.

Scorțișoara și alte condimente puternic aromate alungă moliile

Folosește pudră de scorțișoară, cuișoare și piper negru să pregătești câțiva săculeți aromați pentru dulapurile cu haine. Pentru săculeți ai putea folosi voal, pe care îl găsești la magazinele de țesături, sau șosete din lycra noi și curate. Cu aceste arome puternice în șifonier, moliile nu se vor mai atinge de puloverele tale de lână sau de hainele delicate din mătase.

Batoanele de scorțișoară, bune pentru digestie

După mesele copioase de Paște, cu multe ouă și carne de miel, ai putea mesteca bucățele din batoane de scorțișoară. Sau te poți delecta cu o salată de crudități peste care poți presăra puțină scorțișoară. Poate nu știai că ajută digestia, iar aceasta este una dintre cele mai lăudate benefici ale scorțișoarei. Substanțele aromate și uleiul din acest condiment combate balonarea, reduce refluxul gastric și ajută digestia mai rapidă a grăsimilor.

Alungă furnicile

Pune câteva batoane de scorțișoară, cu aroma puternică, în dulapurile din bucătărie sau în cămară, dacă vezi că furnicile sunt atrase de proviziile tale. Lor nu le plac pudrele și condimentele aromate, așa că vor sta departe de alimentele tale.

sursa foto: Shutterstock