CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Păstrează întotdeauna în cămară o sticlă de oțet bun. Noi îți prezentăm câteva utilizări pentru oțet de care poate nici nu ai auzit, dar care te pot ajuta foarte mult în bucătărie și nu numai…

Curăță foarfeca de bucătărie cu oțet

Orice gospodină are o foarfecă bună în bucătărie cu care poate tăia diverse ambalaje, pungi, cartoane sau codițele de la verdețuri. Cu timpul, însă, lamele foarfecii se pot murdări, iar cea mai bună soluție este să le cureți cu oțet. Oțetul face metalul să strălucească și previne apariția ruginii.

Curăță recipientele din metal, sticle de apă sau termosuri

Știm că multe recipiente în care ne luăm apă și suc în drumeție capătă un miros specific, neplăcut, dacă stau mai multă vreme închise și nefolosite. Atunci când le folosești după câteva săptămâni, clătește-le bine cu apă caldă și puțin oțet. Acesta elimină mirosul neplăcut, iar sticlele sau termosul vor fi ca noi.

Curăță poșetele din piele cu oțet

Vara ne place să purtăm tot felul de genți și poșete colorate. Dar, dacă vreuna dintre ele are mici semne de uzură, mici zgârieturi sau scrijelituri sau urme de pix, curăță întreaga geantă cu o dischetă înmuiată în oțet. Insistă în zonele cu zgârieturi.

După ce se usucă zona, vei vedea că urmele inestetice s-au estompat.

Utilizări pentru oțet: revitalizează legumele ofilite

Dacă ai prin frigider verdețuri sau legume ofilite de câteva zile, pune-le într-un castron cu apă și puțin oțet și lasă-le 30 de minute. Apoi clătește-le bine și vei vedea că arată mai proaspete. Acidul din oțet revitalizează verdețurile, ridichile, ardeii sau salata, ceapa verde sau prazul.

Curăță unghiile cu oțet

Nu în ultimul rând, știm că oțetul poate fi de ajutor și la frumusețe. Diluat cu apă de trandafiri poate fi folosit pentru a curăța tenul. Dar poate fi folosit și când îți faci manichiura. După ce tai și pilești unghiile, curăță bine suprafața lor cu puțin oțet. Acesta îndepărtează urmele de grăsime și ajută oja să se fixeze mai bine pe unghie. Manichiura ta va rezista mai mult timp!