• Șterge foarfecele cu oțet, dacă lamele s-au murdărit de substanțe lipicioase și uleioase. Este mult mai indicat în loc să folosești apă și detergent, care pot provoca ruginirea lamelor.
  • Împrospătează termosul de cafea, dacă a căpătat o culoare cafenie, folosind oțet și o perie cu mâner lung pentru sticle. Oțetul îndepărtează atât depunerile vechi de cafea, cât și mirosul neplăcut și specific recipientelor ținute mai mult închise.
  • Șterge discurile și dvd-urile cu o levată curate înmuiată în puțin oțet. Dacă sunt pline de amprente și urme grase de pe mâini, oțetul este cea mai ieftină soluție să le cureți fără să le deteriorezi.
  • Oțetul camuflează și zgârieturile superficiale de pe gențile sau pantofii din piele naturală. Este suficient să freci zonele zgâriate cu o dischetă din vată înmuiată în puțin oțet și, după ce se usucă, vei observa că vor fi mult mai puțin vizibile. Secretul constă în faptul că oțetul face pielea natural să se umfle, da rai grijă să folosești foarte puțin!
  • Tot cu oțet vei reuși să cureți mult mai ușor și mai repede guma de mestecat lipită de covoare, tapițeria mașinii sau haine. Îmbibă bine guma lipită cu oțet și așteaptă câteva minute să se înmoaie, apoi curăță cu un cuțit bont sau cu o pilă de unghii.
  • Înmoaie pensulele pline de vopsea în oțet, ca să le cureți mai ușor. Dacă vopseaua s-a uscat de ceva vreme, folosește oțet fierbinte și lasă pensulele câteva ore, apoi spală-le cu apă caldă și detergent. Vor fi ca noi!

sursa foto: 123rf.com