Curăță tocătoarele și lingurile din lemn cu sarea grunjoasă

Toate gospodinele au prin casă sare grunjoasă, mai ales toamna când pun murături. Dacă nu ai și tu deja, ar fi bine să cumperi. Poți folosi sarea grunjoasă pentru a curăța tocătoarele de lemn și toate instrumentele de bucătărie din lemn. Presară cristalele mari de sare pe tocător, taie o jumătate de lămâie și lustruiește bine cu ea și cu sarea suprafața de lemn. Repetă procedeul de câteva ori până când lemnul se albește și devine foarte curat.

Apă și sare pentru umiditate în casă

Dacă aerul din locuință este prea uscat, pune pe calorifere mici boluri cu apă, dar adaugă și câte o linguriță de sare grunjoasă. Atmosfera va fi ușor mai umedă și vei putea respira mai bine pe timpul nopții.

Pernuțe fierbinți cu sare

Dacă te dor picioarele, spatele sau șoldurile după o zi obositoare, folosește sarea caldă să te relaxezi. Confecționează o pernă de mici dimensiuni din pânză albă de bumbac și umple-o cu sarea grunjoasă pe care nu o mai folosești în bucătărie. Încălzește perna cu totul în cuptorul cu microunde sau în cuptorul cu gaze și pune-o pe picioare să îți ia durerile musculare.

Sarea grunjoasă și șamponul

Sunt binecunoscute băile cu sare grunjoasă, deoarece aceasta are diverse minerale benefice pielii. Dar poți adăuga puțină sare grunjoasă și în șampon, să ții sub control mătreața, iar părul tău să capete volum.

Exfoliază pielea corpului cu sare

Folosește sarea grunjoasă în combinație cu un lapte de corp să te masezi pe tot corpul după un duș fierbinte. Sarea va curăța celulele moarte și va ajuta pielea să fie mai bine oxigenată, mai catifelată și mai fermă.

sursa foto: 123rf.com