Bureții de bucătărie, oricât de banali ar părea, sunt deosebit de utili în casă. Poți curăța cu ei și vesela, și oalele pline de grăsime, dar și faianța de pe pereți sau vopseaua lavabilă. În afară de utilizările pe care le cunoșteai deja, noi îți mai dăm câteva idei.

Bureții pot fi comprese reci eficiente

Umezește bine un burete de vase, stoarce excesul de apă și pune-l într-o pungă pe care o poți sigila la capăt. Pune apoi buretele la congelator câteva ore să înghețe bine, apoi folosește-l drept compresă rece când ai o migrenă sau o vânătaie de care vrei să scapi rapid.

Odorizant pentru frigider

Buretele de vase, îmbibat cu apă și presărat cu un strat gros de praf de copt poate fi lăsat peste noapte în frigider, pe o farfurie. Praful de copt bine umezit absoarbe mirosurile grele de mâncăruri cu ceapă, usturoi sau pește.

Curăță sticlele mai ușor

Leagă un burete moale de vase de un băț sau de mânerul unei linguri, folosind spre exemplu cu elastic de bani, și curăță cu el sticlele și borcanele înguste.

 

Bureții de bucătărie, truc ingenios pentru mobilier

Lipește bucăți mai groase tăiate din bureții de bucătărie la baza șifonierului sau bibliotecii să îți fie mai ușor să muți mobila câțiva centimetri când vrei să cureți praful din spatele ei, fără să zgârii parchetul. Și pe picioarele scaunelor sau ale meselor merită să lipești mici bucăți de burete, pentru că nu mai scârțâie pe podea și îți protejezi parchetul.

 

Curăță părul de animale sau scamele

Umezește un burete fin, stoarce-l bine de apă și curăță ușor firele de blană pe care pisica sau câinele tău le lasă prin toată casa în perioada de năpârlire. La fel de ușor, cu un burete umed, se curăță și scamele sau firele de păr de pe canapea, de pe covoare sau de pe fotoliile tapițate cu materiale textile. Important este ca buretele să fie foarte bine stors și să nu lași pete de apă pe mobilier.

foto: 123rf.com