Te-ai gândit să pui vreodată cojile de ouă în cafea? Ei bine, se practică. Spală cojile bine de orice urmă de albuș, lasă-le să se usuce și mărunțește-le foarte fin până ajung o pudră fină. Această pudră poate fi adăugată în cafea cu puțin zahăr, când fierbe. Cafeaua devine mai puțin amară, mai gustoasă și tu beneficiezi de un plus de calciu natural, care este ușor absorbit de organism.

Iată ce mai poți face cu pudra din cojile de ouă

Salvează roșiile din grădină

Uneori, se întâmplă ca florile roșiilor să se ofilească și să cadă înainte de a fi polenizate. Se pare că această problemă provine de la o deficiență de minerale, în special de calciu și fosfor. Adună cât mai multe coji de ouă curate, spală-le și apoi presară-le la rădăcina roșiilor. Sapă ușor pământul să îngropi cojile în sol. Acestea se vor dizolva treptat și vor elibera calciul atât de necesar legumelor tale.

Cojile de ouă pot ascuți lamele blender-ului

Adună cojile de la mai multe ouă, curăță-le bine și pune-le într-o pungă la frigider. După ce au înghețat, pune-le în blender și adaugă puțină apă. Pornește blender-ul și cojile vor ascuți lamele care se tocesc ușor după câțiva ani de folosință.

Pudra din coji de ouă, excelentă pentru animalele de casă

Când sunt bolnave, animalele de casă au adesea și probleme cu stomacul și fac diaree pe stres. Poți folosi puțină pudră fină din coji de ouă pe care să o adaugi în hrana lor preferată. Calciul și celelalte microelemente din coaja de ou ajută în caz de diaree.

Suc de lămâie și coji de ouă

Pregătește un amestec din suc proaspăt de lămâie și coji de ouă, bine spălate și mărunțite. Pune aproximativ o lingură de suc de lămâie la coaja unui ou. Lasă amestecul să se macereze timp de două zile și adaugă apoi câteva lingurițe în sucurile de fructe proaspete sau în cerealele pe care le mănânci dimineața.

Adaugă pudra fină din coji de ouă la înghețată

Dacă ai nevoie de mai mult calciu și vrei să îl iei dintr-o sursă cât mai plăcută, pregătește înghețată de casă în care poți să adaugi câteva linguri cu vârf de pudră fină din cojile de ouă. Aceasta ajută înghețata să aibă o textură mai bogată, iar tu vei absorbi mai mult calciu natural din cojile de ouă.

Ține minte!

Coaja unui ou de mărime medie conține 700 mg de calciu și cantități mai mici, dar însemnate de magneziu, fier, sulf, fosfor, sodiu, potasiu, zinc, gelatină și colagen.

Este important să reții că toate microelementele din cojile de ouă pot fi absorbite de organism, acestea fiind sursele cele mai sigure de calciu natural și proteine ușor de asimilat.