Lăcuiește cu oja transparentă inelele și verigheta

Aplică un strat fin de lac de unghii transparent la interiorul verighetei și a inelelor pe care le porți foarte des. Mai ales dacă porți inele din argint sau din diverse aliaje. Oja transparentă protejează pielea de contactul de metalele, dacă ești alergică, și te ajută să dai mai ușor jos de pe deget inelele strâmte.

Repară obiectele din lemn

Dacă ai mici bijuterii din lemn, precum brățări sau cercei, și au căpătat crăpături sau s-au ciobit, aplică puțin lac de unghii transparent. De asemenea, dacă masuța de cafea din lemn s-a ciobit pe o porțiune foarte mică, poți aplica oja transparentă.

Aplică lac de unghii pe nasturi și la șireturi

Dacă nasturii de la vreo cămașă sau de la blugi se rup prea des, este suficient să pui o picătură de lac transparent pe ața cu care i-ai cusut și vor rezista mult mai mult timp. De asemenea, dacă șireturile au început să se destrame la capete, aplică ojă transparentă și le poți folosi din nou la pantofi.

Repară ochelarii

Pune o picătură de oja transperantă la șuruburile care țin brațele ochelarilor de vedere. Lacul de unghii are două avantaje în acest caz: previne rugina și menține șuruburile în poziție fixă, astfel încât brațele ochelarilor nu se mai lărgesc.

Adaugă fard de pleoape în oja transparentă

Dacă vrei o ojă nouă, cu o nuanță inedită, pe care nu o găsești în magazine, încearcă să combini fard de pleoape sub formă de pudră cu lacul de unghii transparent. Folosește o cantitate mică de lac, într-o sticluță veche de ojă pe care ai curățat-o în prealabil cu acetonă. Și adaugă fardul de pleoape până obții nuanța dorită.

sursa foto: 123rf.com