Pulverizatorul pentru ulei

Încearcă să renunți la clasica olivieră și să păstrezi uleiul pentru salate într-un recipient modern cu pulverizator. Același lucru este valabil și pentru oțetul aromatic. Cu ajutorul lui, vei folosi mai puțin ulei și mai puțin oțet la salate, mai ales dacă vrei să scapi de kilogramele în plus.

Tigaia de tip grill

tigaie-grill

Te ajută mai ales în dietele de slăbit, dacă vrei să gătești fără ulei. Poți prepara carne, brânză, frigărui sau sandviciuri la grill fără adaos de grăsime.

Cratițele și tigăile non aderente

Orice vas pentru gătit cu suprafața non aderentă este mult mai sănătos, decât o simplă tigaie din tablă. Faptul că nu trebuie să mai folosești grăsime, decât într-o cantitate foarte mică, te ajută să pregătești mâncăruri mult mai dietetice.

Aparatul de gătit cu aburi

19220239 - healthy food in steamer, steam cooker with various vegetables and fruits

Avantajele aparatului de gătit cu aburi sunt numeroase. Nu doar că folosești foarte puțină grăsime, dar el păstrează mult mai bine nutrienții esențiali din legume, carne sau pește. Aburul păstrează nu doar vitaminele, ci și textura și culoarea legumelor, iar mâncarea va fi mult mai savuroasă.

Storcătorul de fructe

Sucurile din comerț, oricât de gustoase și naturale ar fi, sunt fie prea dulci, fie prea diluate, fie îmbogățite cu tot felul de conservanți pentru a rezista mai mult timp la raft. Un storcător de fructe este necesar în orice bucătărie, dacă vrei să bei un suc cu adevărat proaspăt și sănătos.

sursa foto: 123rf.com