1. Gândește-te la proiectele de viitor pentru care ai nevoie de bani!
În ziua de salariu ești tentată să dai o tură prin magazine și să îți cumperi tot felul de lucruri frumoase, haine sau bijuterii noi. Dar, dacă nu vrei să îți golești portofelul de la începutul lunii, gândește-te la planurile tale din viitorul apropiat pentru care merită să faci economii. Spre exemplu, alege o destinație pentru concediul din acest an și fă un calcul aproximativ cât te va costa vacanța. Astfel, va fi mai ușor să te abții de la cumpărăturile inutile.
2. Caută alternative mai ieftine
Chiar dacă îți dorești foarte mult o pereche de pantofi stilați, dar care costă câteva sute de lei bune, încearcă să găsești un model similar, de bună calitate, în magazinele cu prețuri accesibile. Întotdeauna există alternative la preț redus, fără să faci rabat la calitate.
3. Deschide un depozit la altă bancă
Contul în care îți primești salariul se golește repede, dacă ești împătimită de cumpărături. O soluție ar fi să îți deschizi un alt cont, la altă bancă, în care să transferi o sumă de bani lunar, astfel încât să nu îi mai poți risipi pe diverse cumpărături. Cu timpul, chiar dacă suma este modestă, vei reuși să faci economii substanțiale.
4. Mergi la cumpărături singură
În compania prietenelor te simți atât de bine, intrați în multe magazine, probați tot felul de haine și cumperi mai mult decât ți-ai propus. Ba mai cheltuiești bani și la restaurant, ca să vă odihniți și să luați masa împreună. Dar, dacă ieși singură la cumpărături, vei intra în mai puține magazine și vei alege doar ce ai nevoie, fără să pierzi prea mult timp și bani.
5. Mergi prin magazine când ești obosită
Ieși la cumpărături după program, când ești deja obosită și abia aștepți să ajungi acasă. Fie că intri într-un magazin de haine, fie că intri în supermarket, vei face cumpărăturile mult mai rapid, vei alege mai puține lucruri și vei cheltui mai puțin. Și abține-te să faci prea des cumpărături on-line!
sursa foto: 123rf.com