Fierul de călcat cu aburi, modern și ușor de folosit, poate fi util mai mult decât pentru călcatul rufelor. Iată câteva cazuri în care poți repara mici imperfecțiuni cu fierul de călcat, dar și câteva trucuri utile pentru garderoba ta.

Acoperă urmele de mobilă de pe covor

Orice obiect de mobilier lasă urme adânci pe covor, pe care le observi când îi schimbi locul. Dacă muți masa, scaunele sau vreo comodă din dormitor, vei observa pe covor dungi adânci care nu se repară cu una cu două… ba da! Cu fierul de călcat.

Pulverizează apă în zona respectivă, acoperă cu o bucată de bumbac și presează ușor cu fierul de călcat setat pe aburi fierbinți. Apasă cu fierul de câteva ori, apoi lasă zona respectivă să se răcească. Folosește o perie să îndrepți firele din covor și va fi ca nou!

Urme adâncite în parchetul laminat

După aceeași tehnică de mai sus, poți îndrepta micile urme adâncite lăsate în parchetul laminat de tocuri, de picioarele unui scaun sau ale unui birou. Pune o cârpă de bumbac albă peste urme, pulverizează apă și calcă ușor cu fierul setat pe aburi.

Ai grijă să nu atingi parchetul cu talpa fierbinte al fierului de călcat. Vei vedea că urmele ușor adâncite se vor îndrepta destul de mult astfel încât să nu mai fie atât de evidente.

Fierul de călcat cu aburi curăță ceara

Dacă a căzut ceară fierbinte pe haine, pe covor, pe parchet, pe mobilă… pune deasupra șervețele groase din hârtie și presează ușor cu fierul cald. Ceara se va topi și se va impregna în hârtie. Ai grijă să nu arzi suprafața cu fierul încins, de aceea este bine să folosești funcția de aburi.

Cu fierul de călcat previi urmele de transpirație pe haine

Știm cât este de neplăcut vara să te trezești la birou sau pe stradă cu urme de transpirație la subraț. Există o soluție simplă să previi aceste urme, pe lângă deodorantul pe care îl folosești de obicei. Când calci hainele de vară, presară la subraț, pe interior, puțină pudră de talc parfumată.

Fierul cald ajută pudra să intre în țesătură, iar aceasta absoarbe transpirația când ieși pe stradă în zilele foarte calde. Este o metodă de protecție în plus față de antiperspirantul tău.

Repară tivul descusut

Caută la mercerii bandă dublu adezivă pentru materiale textile, specială pentru tivuri. Aplică banda în zona unde tivul s-a descusut și lipsește-o folosind fierul de călcat.

Este cel mai simplu truc să repari tivul, fără ac, fără ață, fără să te chinui să păstrezi linia dreaptă. Tivul tău va fi gata în câteva secunde, iar banda este făcută să reziste de mai multe ori la spălat.