Frigiderul este una dintre cele mai importante piese din locuință. Dar cum îl poți menține cât mai multă vreme ”în formă”? Iată câteva sfaturi indispensabile pentru ca frigiderul să îți folosească mult timp.

  1. Nu îl amplasa niciodată în apropierea aragazului sau a caloriferului din bucătărie. Căldura îl deteriorează și va înceta să funcționeze în câteva luni.
  2. Condensatorul, amplasat de obicei în spatele aparatului, în partea de jos, trebuie curățat de praf săptămânal.
  3. Dacă nu este dotat cu funcția de dezghețare automata, frigiderul trebuie decongelat imediat ce gheața atinge un strat mai gros de 3 mm. Acest sfat este valabil și pentru congelatoare.
  4. Când dezgheți frigiderul sau congelatorul, lasă gheața să se topească la temperatura camerei și nu folosi cuțite sau alte obiecte metalice pentru a o desprinde de pe pereții congelatorului. De asemenea, nu este bine să grăbești procesul de dezgheț cu apă caldă sau cu uscătorul de păr.
  5. Frigiderul trebuie spălat cel puțin o dată pe săptămână. Îl poți curăța cu detergent de vase și apă călduță, apoi trebuie să îl clătești cu apă rece, în care poți adăuga o lingură de oțet, să scapi de mirosurile neplăcute. Periodic este bine să ștergi pereții interiori ai frigiderului cu o soluție dezinfectantă pentru a preveni înmulțirea bacteriilor și a mucegaiului. Ar fi bine să pui și puțin talc pe garniturile de cauciuc, după ce le cureți, ca să își păstreze elasticitatea în timp.

credit foto: 123rf.com