Cu ce înlocuiești un capac lipsă

Poate că ai și tu în casă tigăi sau cratițe mai mari la care nu se potrivește niciun capac. Eu am o astfel de tigaie pentru care tot uit să cumpăr un capac potrivit. Dar când o folosesc, în loc de capac pun deasupra tigaia plată pentru clătite. Are coadă, e ușoară și poate fi manevrată ușor. Pentru cratițe mai mari este bună și tava de copt din aragaz.

Cum tai ușor aluatul

Dacă ai un cuțit rotund pentru pizza, folosește-l să tai aluatul de plăcintă în diverse forme. Rotița bine ascuțită este mult mai ușor de manevrat decât cuțitul. Iar dacă este ondulată, vei obține forme frumoase pentru cornulețe sau pateuri.

Verdețurile țin mai bine la congelator

Dacă nu folosești tot pătrunjelul sau tot mărarul la o mâncare, spală frunzele, toacă-le mărunt și pune-le într-o cutiuță la congelator. Se păstrează foarte bine, la fel de verzi și de aromate ca și cum ar fi proaspete.

Trucuri de bucătărie rapide

Încălzește citricile la microunde înainte să le storci

Dacă ai nevoie de suc proaspăt de lămâie sau de portocale, încălzește înainte fructele la microunde, apoi folosește un dispozitiv special să le storci bine sucul. Vei vedea că vei obține cantitatea maximă de suc din citrice, fără să le storci la robot.

Marinată rapidă pentru carne cu ajutorul vinului

Dacă vrei să gătești friptura într-o jumătate de oră, dar vrei să fie fragedă, suculentă și să aibă gust de condimente delicioase, trebuie să o ții într-o marinată. Iar cea mai rapidă marinată este cea pe bază de vin. Fie că e alb, pentru carnea de pasăre, fie că este roșu, pentru vită și porc, vinul frăgezește carnea în 30 de minute și îi dă un gust deosebit.

foto: 123rf.com