Știai că poți sigila o pungă cu folia de aluminiu?

Iată cât de simplu este! Urmărește imaginile de mai sus și pregătește masa de călcat. Ai nevoie de folie, de un fier de călcat și de puțină atenție. Împăturește o bucată de folie de aluminiu în trei – patru straturi, pune marginile pungii la mijloc și presează cu fierul încins. Ai grijă să nu atingi cu fierul punga pentru că se va topi instantaneu.

Folosește aluminiu și când calci rufele

Folia de aluminiu te ajută să calci mai repede, transferând căldura pe partea anterioară a rufelor. Este suficient să pui o bucată mare de folie sub haine sau să îmbraci masa de călcat în folie de aluminiu pentru a călca rufele mai ușor.

Curăță obiectele din argint fără să le zgârii

Îmbracă un bol de sticlă în folie de aluminiu, adaugă o ceașcă de apă și o lingură cu vârf de sare. Sarea și aluminiu vor produce o reacție inofensivă care va curăța petele negre de pe bijuteriile din argint. Dar trebuie să aștepți aproximativ două ore. După ce reacția a avut loc, lustruiește bijuteriile cu o lavetă moale din bumbac.

Trucuri cu folia de aluminiu la care nu te-ai gândit

Curăță grătarul de grăsimea întărită

Dacă ai rămas fără praf de curățat sau ai făcut grătarul la iarbă verde, curăță grăsimea arsă cu un ghem din folie de aluminiu. Este suficient de moale ca să nu zgârie grătarul, dar suficient de dur pentru a curăța arsura.

Dacă pâinea s-a întărit, iată un truc util cu folia de aluminiu

Pulverizează puțină apă pe o bucată de folie și împăturește pâinea uscată. Las-o câteva secunde în cuptorul cu gaz sau în cuptorul electric să se încălzească și vei vedea că va redeveni pufoasă și moale. Dar ai grijă să nu folosești niciodată folia de aluminiu în cuptorul cu microunde.

imagine: Libertatea pentru femei