Ce să faci când firele se electrizează și te împiedică să perii blana

Când blana câinelui se electrizează, schimbă suprafața pe care ești așezat. Nu mai sta pe covor, mai ales dacă este din fire sintetice. Stai pe parchet, pe gresie sau pe pământ, afară în parc.

Câinele tău nu suportă periajul?

În loc să cureți blana câinelui cu o perie, mai bine cumperi mănuși speciale cu o textură în relief, care te ajută să cureți firele de blană și să scapi de praf și de gheme.

Blana câinelui poate fi mult mai lucioasă

Câinii cu blana scurtă au de obicei și firul de păr mai lucios. Dar, ca să îl faci și mai lucios și mai luminos, după ce îi cureți blana cu peria, folosește o bucată de mătase naturală sau de catifea să îi dai luciu.

Cum scapi de ghemele din blană fără durere

Cu cât este mai lungă blana câinelui, cu atât se formează mai ușor gheme și noduri încălcite. Pe tine te enervează, iar pe el îl doare când încerci să le descâlcești. Nu este exclus să încerce să scape de tine sau chiar să te muște, dacă îl doare prea tare. Cea mai bună soluție este să presari bicarbonat de sodiu în blană și să încerci mai întâi să descâlcești nodurile cu degetele, și apoi cu peria. În plus, bicarbonatul de sodiu elimină și mirosurile neplăcute din blană.

Periajul te ajută să descoperi eventuale probleme medicale

Dacă animalul tău de companie este obișnuit să fie periat și stă de obicei relaxat, atunci când tresare și încearcă să se ferească, înseamnă că are o problemă. Observă cu atenție zona dureroasă, vezi dacă are răni și zgârieturi ascunse în blană sau palpează ușor să vezi dacă îl mai doare. Consultă apoi un veterinar cât mai curând.

sursa foto: Shutterstock