Cele mai frumoase și comode tipuri de haine pe care le purtăm vara trebuie să fie puțin mai largi, să lase pielea să respire. Și cum ne place să alegem bumbac subțire sau in pentru hainele noastre de vară, atunci cu atât mai mult trebuie să le cumpărăm cu un număr mai mare.

Tricourile din bumbac

Știm deja că orice tricou sau bluză din bumbac intră puțin la apă, chiar dacă este un bumbac de cea mai bună calitate. În plus, tricourile de vară nu trebuie să fie strâmte pe tine, să te incomodeze când transpiri. Cumpără tricourile puțin mai largi, să te simți cât mai bine în ele și să lase pielea să respire.

Cămășile clasice

Realizate din bumbac și fibre elastice, cămășile clasice, fie ele pentru femei sau pentru bărbați, vor intra puțin la apă la primele spălări. De aceea, trebuie să le cumperi puțin mai largi cu un număr. Nu cumpăra niciodată cămăși mulate pe corp. Nu doar că se strâmtează când le speli și când le calci la aburi, dar nu arată deloc elegant. O cămașă clasică mulată pe corp face notă discordantă și dă impresia de kitch.

Rochiile de vară

Cele mai multe rochii de vară din in sau din bumbac vor intra la apă drastic, poate chiar și cu două numere, dacă sunt realizate doar din materiale naturale. Nici cele din poliester nu este bine să le cumperi mulate pe corp, decât dacă mergi în club.

Rochiile de vară trebuie să fie fluide, ușoare, lejere și comode. Probează un număr mai mare și te vei convinge că ți-ar prinde bine în zilele foarte călduroase.

Puloverele de lână

În mod cert, lâna este materialul care intră cel mai mult la apă. Uneori, se poate strâmta chiar și cu trei numere, mai ales dacă este lână pură. Fibra de lână ”se bate”, după cum spun bunicile, adică se compactează și se strâmtează din cauza apei fierbinți. Cu atât mai mult se scurtează puloverele din lână dacă sunt uscate în uscător.

De aceea, este bine să cumperi orice pulover care conține lână cu un număr mai mare și să îl duci la o curățătorie profesională. Nu este indicat să speli lâna acasă, de mână sau la un program obișnuit la mașina de spălat.

Hanoracele

Ar fi bine să cumperi și hanoracele groase cu un număr mai mare. Vor fi momente în care vei purta alte bluze moi sau pulovere subțiri pe sub ele, când este prea frig iarna. Iar un hanorac strâmt poate fi incomod, mai ales dacă ești activă, faci sport sau lucrezi în aer liber.

3 tipuri de haine pe care este bine să le cumperi mai strâmte

Blugii

Dacă ai o siluetă frumoasă și îți place să porți blugi mulați sau drepți, atunci probează un număr mai mic. Blugii au tendința să se înmoaie și să se lărgească ușor pe măsură ce îi purtăm. Este adevărat că mai intră ușor la apă când îi spălăm, dar se lărgesc la prima purtare. Dacă vrei să arate perfect pe tine, atunci mai bine cumperi o mărime mai mică.

Colanții

Dacă porți haine L, încearcă să îți cumperi colanți M. Mai întâi probează să fii sigură că îți vin bine. Colanții se lărgesc foarte repede și este bine să cumperi o mărime mai mică. Cu siguranță, vrei să stea perfect pe talia ta, să nu îi ajustezi tot timpul trăgând de ei în sus pentru că s-au lărgit și îți alunecă.

Puloverele largi din poliester

Hainele over-sized sunt acum la modă… dar cât de largi este bine să le cumperi? Dacă porți M de obicei, optează pentru măsura S. De cele mai multe ori hainele din fibre sintetice au tendința să se lungească atunci când sunt întinse la uscat. Fibrele se lungesc, iar puloverul tău va fi mai lung decât ți-ai dori. Fiind oricum over-sized, mai bine cumperi o mărime mai mică.