Înghețata, preferata verii

În această perioadă, consumăm kilograme întregi de înghețată cu toată familia. Dar tu știi ce mănânci și ce le dai și copiilor tăi? Înghețata de proastă calitate este făcută cu grăsimi vegetale, mult zahăr și arome artificiale. Înghețata bună trebuie să aibă lapte și smântână de calitate. Cum le deosebești? Pune o linguriță de înghețată într-o ceșcuță cu apă caldă. Dacă se topește omogen, este o înghețată bună. Dacă rămâne sub formă de bulgărași deasupra apei, este sintetică.

Pieptul de pui

Verifică pe suprafața pieptului de pui curățat de piele să nu aibă dungi de grăsime albă și pielițe groase. Carnea trebuie să fie cât mai curată, rozalie, fermă și lucioasă. Dacă are grăsime, înseamnă că puii au fost crescuți cu hormoni și hrană bogată în grăsimi și proteine să se dezvolte rapid.

Cașcavalul

Taie o felie subțire de cașcaval și lasă-o câteva minute pe o farfurie. Dacă se usucă și se crapă, înseamnă că are prea multe grăsimi vegetale pe care, în mod normal, nu trebuie să le conțină.

Peștele

Calitatea alimentelor trebuie să primeze când cumperi pește, mai ales pe timp de vară. Este un aliment perisabil care, dacă nu este transportat și depozitat în condiții sigure, se strică în numai câteva ore. Verifică ochii, să fie transparenți și clari, branhiile, să fie rozalii și curate, iar solzii trebuie să fie sidefați și lucioși, să nu se desprindă de piele.

Fructele și legumele congelate

Le consumăm mai rar vara, dar indiferent de anotimp, trebuie să fim atenți la modul în care au fost congelate. Dacă observi gheață pe bucățile de legume, înseamnă că nu au fost depozitate în mod corect. Legumele sau fructele congelate cu azot lichid trebuie să fie curate, fără gheață, și separate unele de altele, să poată fi desprinse ușor din pachet.

sursa foto: 123rf.com