Bebelușii sughiță încă din burtica mamei, iar acest lucru îi ajută mai târziu să învețe să respire. Bărbații sughită mai des decât femeile, iar persoanele cu alergii pot avea adevărate crize de sughiț care pot ține ore întregi. Dar există soluții și scapi de sughiț în câteva clipe!

Inspiră adânc și ține aerul în plămâni câteva secunde

Cea mai răspândită metodă să scapi de sughiț este inspirația profundă. Inspiră adânc, menține aerul în plămâni până numeri de la 1 la 10 și expiră profund. Repetă de două sau trei ori acest proces și va trece sughițul ca prin farmec.

Stai ghemuită

Dacă ești în intimitatea casei tale și ai o criză de sughiț, ghemuiește-te și strânge pieptul către genunchi. Repetă mișcarea de două, trei ori până se liniștește criza.

Folosește lămâie!

Pune sub limbă câteva picături de zeamă de lămâie sau mănâncă o felie de lămâie cu puțin zahăr. Gustul acru va relaxa diafragma.

Apasă urechile

Astupă urechile cu degetele timp de 30 de secunde sau apasă mai tare cu degetele mari zona moale din spatele urechilor, aproape de baza craniului. Vei transmite un mesaj de relaxare prin nervul vag către diafragmă și așa scapi de sughiț.

Cum scapi de sughiț când ai crize prelungite

Te ajută ceaiurile! Fă un ceai fierbinte din semințe de chimen sau de mărar și înghite-l cu sorbituri mici. Se folosește o linguriță de semințe la 200 ml de apă, pentru o concentrație eficientă.

sursa foto: 123rf.com