O lingură de inox

Este una dintre cele mai simple și cel mai puțin cunoscute metode să scapi de mirosurile neplăcute de pe mâini. Poate că ai văzut deja prin unele magazine săpunuri din inox. Acestea sunt recomandate în special pentru bucătărie și persoanelor care folosesc adesea ingrediente cu mirosuri persistente.

După ce termini de gătit, spală-te pe mâini cu apă fierbinte și masează palmele cu o lingură de inox. Folosește și săpun antibacterian. În câteva secunde, mirosurile nedorite vor fi mult diminuate.

Sare și lămâie

Știi deja cât de bună este lămâia proaspătă să parfumezi bucătăria, să cureți tocătoarele de lemn și vesela, să dai luciu electrocasnicelor cromate sau să elimini mirosurile grele din frigider. La fel de bună este și pentru a-ți curăța și parfuma mâinile.

După ce ai curățat pește sau ai tocat usturoi, taie o felie groasă de lămâie și freacă-te pe mâini, inclusiv sub unghii, cu ea. Apoi, cu mâinile încă umede de zeamă, ia un pumn de sare de mină și freacă-te bine. La final, clătește-ți mâinile și vei vedea că nu mai miros deloc a mâncare.

Zațul de cafea alungă mirosurile neplăcute de pe mâini

După ce gătești, toarnă în palme zațul de cafea din ibric și freacă-te bine cu el. Cafeaua elimină mirosurile celorlalte alimente, oricât de persistente ar fi. Clătește-te apoi cu apă caldă și folosește apoi o cremă hidratantă, să îngrijești pielea uscată.

Alimente care combat usturoiul și ceapa

Busuiocul, pătrunjelul și ceaiul verde te ajută să elimini mirosurile grele de pe mâini. Folosește frunzele acestor plante, fie proaspete, fie uscate, pentru a le freca între degete și izul de mâncare va dispărea.

Apa de gură

Dacă nu ai la îndemână nici lămâie, nici zaț de cafea, caută la baie apa de gură. Aceasta conține de obicei alcool și substanțe dezinfectante, precum și uleiuri mentolate care alungă mirosurile neplăcute de pe mâini. Trebuie doar să tamponezi mâinile cu o dischetă de vată îmbibată în apă de gură.

sursa foto: 123rf.com