Când descoperi sutienul perfect, întoarce-te în magazinul respectiv și mai cumpără două. Sutienul cel mai bun, care se potrivește perfect cu bustul tău și nu te incomodează este destul de greu de găsit. Tocmai de aceea, am adunat și noi câteva sfaturi utile pentru sutiene.

Cum testezi sutienul când îl cumperi

Când probezi un sutien nou, ca să fii sigură că îți vine perfect, strecoară pumnul sub breteaua de la spate. Dacă încape tot pumnul, sutienul este prea larg. Trebuie să încapă doar două degete, oricât de elastică ar fi banda de susținere.  

Cum rezolvi problema, dacă te dor umerii de la bretelele sutienului

Dacă bretelele sutienului încep să te strângă și îți irită pielea sau te dor umerii, folosește pernuțele cu gel sau pernuțele din material textil care se atașează de obicei la cupele sutienului. În loc să le pui în cupe, le pui pe umeri. Soluția te ajută pentru moment și te scapă de durere.

Ce îți arată un sutien, dacă îi ies balenele  

Ești la birou și simți că sârma subțire care susține sutienul iese din locul ei și te înțeapă. Nimic mai simplu. Până ajungi acasă să coși sutienul, prinde balena cu o bandă adezivă. Acasă, poți coase bine materialul, să nu te mai incomodeze acel mic suport de metal numit balenă. Dar, dacă pățești acest lucru, ar trebui să te gândești că nu este chiar un sutien de calitate și trebuie schimbat.  

Sfaturi utile pentru sutiene. Ce faci dacă vrei să porți un sutien fără bretele

Mergi la un eveniment deosebit și ești îmbrăcată elegant, cu o rochie foarte decoltată? Cu siguranță, ai nevoie de un sutien fără bretele. Dar, dacă îți este teamă că va aluneca pe corp și îți vei pierde linia frumoasă a bustului, prinde sub sutien o bandă elastică de aceeași culoare sau crem. Banda trebuie să fie lată de aproape un deget ca să fii sigură că sutienul va rămâne la locul lui. Este unul dintre acele sfaturi utile pentru sutiene pe care este bine să îl ții minte!

Sutienele bune și scumpe se spală de mână!

Sutienele rezistă mai mulți ani și își păstrează mai bine forma dacă le speli de mână folosind un gel de duș delicat. Detergentul este prea dur și atacă elasticul sau dantela fină a lenjeriei intime. De asemenea, este mult mai bine să storci de mână sutienele spălate, decât să le pui la centrifugă în mașină.