Cele mai bune soluții pentru fertilizarea orhideelor sunt cele lichide, special concepute pentru aceste plante. Au prețuri accesibile și sunt ușor de găsit în orice florărie sau magazin care comercializează plante.

Îngrășămintele chimice solide sunt mai pretențioase și, dacă nu știi cum să le folosești corect, pot arde rădăcinile plantei. Este mult mai simplu să folosești fertilizatorii lichizi pe care îi diluezi cu apă.

Iată și regulile esențiale pentru o fertilizare corectă.

  1. Planta se udă în prealabil

Înainte de fertilizarea orhideelor, plantele trebuie udate cu două, trei ore înainte, astfel încât substratul format din scoarță de copac, mușchi și turbă să fi bine umezit peste tot.

2. Fertilizatorii se diluează

Nu folosi niciodată fertilizatorii direct din sticluța lor. Întotdeauna se diluează conform instrucțiunilor de pe etichetă.

3. Masca ghiveciul se îndepărtează

Când uzi orhideele cu fertilizatori, scoate masca ghiveciului și pune vasul pe un grătar sau într-o farfurie cu pietriș. Apa se va scurge ușor, deoarece este foarte important ca rădăcinile și tulpinile de susținere ale orhideelor să nu stea în apă până când aceasta se evaporă.

Fertilizarea orhideelor în funcție de înflorire

4. Folosește azot pentru frunze

Dacă orhideele tale au frunze mici și tinere care încep să se dezvolte, trebuie să folosești un îngrășământ pe bază de azot. Bacteriile care lucrează în substratul din scoarță de copac consumă o cantitate mare de azot zilnic și nu mai ajunge pentru frunze.

5. Folosește potasiu pentru flori

Dacă orhideele tale au muguri floriferi, trebuie să le hrănești cu fertilizatori pe bază de potasiu și fosfor, care ajută înflorirea.

foto: 123rf.com