Ai grijă ce hrană îi oferi pisicii tale!

Fie că este o pisică de rasă, fie că ai adoptat-o de pe stradă, micuța felină are nevoie de o hrană echilibrată și sănătoasă. În funcție de vârsta ei și de greutate, ar fi bine să ceri sfatul unui medic veterinar și să alegi un meniu adecvat din care să lipsească alimentele procesate cu sare sau cu zahăr, mezelurile sau carnea crudă. Este mult mai indicat să îi pregătești pisicii carne de pasăre sau de pește fiartă, cu orez și cu legume recomandate pentru ea.

Provoacă pisica să facă mișcare!

Oricât de mult i-ar plăcea să doarmă peste zi, dimineața și după amiaza târziu, orice pisică simte nevoia să alerge și să se joace. Cumpără-i mai multe jucării și standuri interactive și provoac-o să facă mișcare.

Castreaz-o din primul an!

Chiar dacă este o procedură delicată, dureroasă și costisitoare, este bine să castrezi pisica de mică, din primele luni de viață, în funcție și de sfatul veterinarului. Va trece mai ușor peste operație și va fi ferită mai târziu de tot felul de afecțiuni de la infecțiile urinare la cancer.

Urmărește schimbările semnificative

Este foarte important să fii atentă la orice schimbare de comportament pentru că lipsa de activitate, lipsa poftei de mâncare sau dificultatea de a urina pot semnala afecțiuni serioase. De îndată ce apare cel mai mic semn că pisica ta nu se simte bine, nu ezita să mergi la veterinar și să faci analizele medicale recomandate.

Nu îndepărta chirurgical ghearele pisicii

Chiar dacă ai auzit de această procedură și ți se pare o soluție pentru că pisica nu mai poate zgâria mobila, în realitate este o procedură barbară, dureroasă și inutilă. Este suficient să înveți de la un veterinar cum să îi tai singură unghiile cu un cleștișor special. Dacă pisica se obișnuiește din primele luni de viață să i se taie unghiile, va fi ușor să faci acest lucru în mod regulat și să îi păstrezi unghiile scurte.

sursa foto: 123rf.com