Iată câteva sfaturi de îngrijire pentru pielea ta, a căror acțiune combinată îți va asigura o piele de top model, așa cum vezi pe podiumurile de modă: 

  1. E bine să dormi în așternuturi de mătase sau satin

Atunci când cearșafurile sau fețele de pernă sunt realizate din materiale mai aspre sau mai tari, pielea se freacă de suprafața acestora și se poate irita sau descuama. De aceea, se recomandă folosirea unor așternuturi din mătase sau satin. Pielea va aluneca mai ușor pe astfel de materiale și nu se va irita. 

Mai ales dacă ai o piele sensibilă, care se înroșește ușor, este bine să apelezi la astfel de lenjerii de pat. În plus, poți fi sigură că nu te mai trezești cu acele urme neplăcute pe față din cauza faptului că ai dormit mult timp în aceeași poziție. Și pijamalele din astfel de materiale sunt binevenite, deoarece sunt fine și delicate pe piele. 

  1. Evită zahărul 

Poate ai mai auzit faptul că alimentele pe care le consumi au un rol important în sănătatea și aspectul pielii tale. Nu este un mit, iar dacă vei începe să ții cont de niște reguli, vei vedea că într-adevăr pielea se transformă. Spre exemplu, din nevoie de energie, este posibil să te tenteze alimente care conțin zahăr. Ce reacție va avea pielea?

Prea mult zahăr poate provoca o creștere a insulinei (hormonul produs de pancreas care reglează cantitatea de zahăr din sânge) și inflamație. De aici se produce o enzimă care afectează fibrele de colagen, ducând la pierderea elasticității pielii. De asemenea, un nivel ridicat de insulină în organism poate duce și la creșterea cantității de sebum și de aici la apariția sau agravarea acneei. Astfel, e bine să reduci pe cât posibil consumul de alimente care conțin zahăr. 

  1. Nu trata acneea cu superficialitate

Atunci când te confrunți cu acneea, ritualul de îngrijire al pielii trebuie să fie mult mai riguros. E bine să acorzi multă atenție produselor cosmetice pe care le achiziționezi. Cel mai bine este să apelezi la un medic dermatolog, el te va îndruma spre produse de calitate. Cauzele acneei sunt interne, cum ar fi: producția excesivă de sebum, dereglări la nivelul activității hormonale sau activarea unor bacterii de la nivel tegumentar.  

De asemenea ai grijă la coșuri, nu se recomandă stoarcerea acestora. Nu faci decât să înrăutățești situația și sunt mari șanse să rămâi cu semne. Așa că tratează-le conform indicațiilor medicului și evită să le infectezi mai rău. Acneea nu are drept cauză igiena, însă dacă aceasta nu este făcută așa cum trebuie, situația se poate agrava. 

  1. Curăță pensulele de machiaj în mod frecvent

E posibil să omiți curățarea și dezinfectarea pensulelor și a burețeilor de machiaj, deoarece te gândești că aplici machiajul pe pielea curată. Însă chiar și așa, în timp, aceste instrumente adună praf, sebum, spori, bacterii și alte elemente pe care nu le vrei pe pielea ta. Toate aceste reziduuri se reîntorc pe pielea ta și în timp pot provoca acnee sau pot infecta porii. 

Așa că ai grijă la modul în care cureți aceste instrumente. Le poți curăța blând cu apă și săpun, iar în momentul în care sunt destul de uzate, e mai bine să le schimbi cu unele noi. Ai grijă și la materialele din care sunt făcute. Dacă observi că anumite pensule sau bureței îți irită pielea, optează pentru produse potrivite pentru pielea sensibilă. 

  1. Evită fumul de țigară

Chiar dacă ești nefumătoare, încearcă să eviți pe cât posibil fumul de țigară. Acesta eliberează radicali liberi care afectează ADN-ul celulelor pielii, prin descompunerea colagenului și a elastinei. Are și acțiune de contractare a vaselor de sânge, care elimină oxigenul din piele. Fumul inundă pielea feței atunci când este expirat, aspect care duce la apariția de puncte negre, în special în jurul gurii și în zona obrajilor. 

În timp, fumul de țigară duce la îmbătrânirea accelerată a pielii, la deshidratarea tegumentului, cearcăne, pătarea sau îngălbenirea pielii, precum și acel aspect rozaceu dat de vasele de sânge sparte. Încă un punct în minus este reprezentat și de faptul că pielea fumătorilor se regenerează mai greu decât în cazul nefumătorilor. Dacă ții la frumusețea pielii tale, renunță la fumat sau evită contactul cu fumul dăunător. 

Ține cont de aceste sfaturi atunci când vine vorba de sănătatea pielii tale. Dacă te ajută, poți nota pe scurt aceste reguli și le poți pune într-un loc vizibil: pe frigider, pe un colț al oglinzii din baie sau îți poți seta notificări pe telefon. Practic, orice te ajută să îți aducă aminte de câteva reguli de bază pentru o piele cât mai frumoasă zi de zi. 

Sursa foto: pexels.com

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu IT Galaxy