1. Pisica face mizerie acolo unde mănâncă

Dacă pisica ta împrăștie mâncarea, dacă ronțăie crochetele doar pe jumătate și le aruncă sau lasă firimituri în jurul castronelului, ea încearcă să îți spună că o dor dinții și că nu mai poate mânca tot ca înainte.

2. Are respirație urât mirositoare

În cazul în care simți că respirația pisicii miroase foarte urât, trebuie să o duci imediat la un consult. Respirația fetidă are legătură cu multe afecțiuni, inclusiv cu infecțiile dentare sau cariile dureroase.

3. Blana emană mirosuri grele

O pisică sănătoasă miroase plăcut și blana ei este lucioasă și curată. Dar, dacă începe să miroasă greu, iar pisica ta nu se mai spală singură ca înainte, cauza poate fi legată de gingii și de dinți.

4. Pisica salivează prea mult

Dacă se uită lung la hrana din farfurie și salivează, fără să mănânce prea mult, acesta este un semn clar că are probleme cu dinții. De obicei, saliva abundentă apare când pisica are și dureri foarte mari.

5. Evită mângâierile, mai ales în zona capului

Trebuie să fii atentă la schimbările de comportament, cu atât mai mult dacă pisica ta evită să o mângâi pe cap. Igiena dentară este foarte importantă și este bine să verifici dinții pisicii cât mai des și să fii atentă la toate semnele subtile de durere.

 

sursa foto: 123rf.com