Nu muta prea des florile dintr-un loc în altul

Plantele care s-au obișnuit cu un anumit spațiu, cu o anumită temperatură și lumină, trebuie lăsate să se dezvolte în condițiile respective. Dacă le muți în alt loc și iar în altul, frunzele încep să se îngălbenească, iar creșterea este diminuată. În timpul primăverii, dacă florile au boboci, îi pot pierde când sunt mutate.

Cum știi de câtă lumină au nevoie

Plantele care au frunzele de un verde închis, strălucitor, au nevoie de mai multă lumină decât cele care au foliajul de un verde pal sau gălbui. De aceea, plantele iubitoare de lumină au nevoie de ferestre orientate spre răsărit sau spre sud, dar ai grijă să nu le ardă soarele puternic pe timpul verii.

Rotește ghivecele o dată la 2 zile

Nu este indicat să muți florile din locul în care s-au obișnuit, dar este bine să rotești ghivecele câte 30 de grade, o dată la 2 zile, astfel încât toate frunzele să capete aceeași cantitate de lumină În acest fel, foliajul se va dezvolta uniform, mai ales în cazul plantelor cu frunzele dispuse în coroană precum violetele africane.

Nu ține plantele la temperaturi ridicate

În sezonul rece, avem tendința de a face prea cald în casă, atmosfera se usucă și plantele au de suferit. Temperaturile ridicate și aerul uscat sau proximitatea unui calorifer încins sunt nocive pentru flori, indiferent de specia lor. O atmosferă ușor mai răcoroasă este întotdeauna binevenită.

Curăță uscăturile și florile ofilite

Ai grijă să îndepărtezi regulat florile ofilite, frunzele uscate sau crenguțele care au început să se usuce. Folosește o foarfecă bine ascuțită, pe care o cureți cu alcool sanitar și taie uscăturile fără să atingi țesutul verde și sănătos, ca să nu provoci o rană mai mare plantei.

sursa foto: 123rf.com