Dacă torc lângă tine, nu înseamnă că sunt fericită!

Pisica ta ar vrea să îți transmită un mesaj secret despre starea ei de sănătate, când vine să toarcă lângă tine. Este posibil să aibă mici probleme și dureri, iar torsul o ajută să se liniștească, dar tu trebuie să verifici dacă nu există probleme de sănătate. Pisica ta mai vine să toarcă lângă tine și dacă ești tu bolnavă, supărată sau nervoasă.

Nu te îngrijora dacă nu beau apă foarte des!

Pisicile rețin apa din hrana pe care le-o dai. Ele nu beau apă foarte des, de aceea este mult mai indicat să le dai preparate pe bază de carne moale și suculentă. Hrana uscată din comerț trebuie și ea înmuiată înainte de a pune în bolul pisicii.

Pisica ta ar vrea să știi: miaun să îți atrag atenția!

Rareori pisicile adulte miaună una la alta pentru a comunica. Ele folosesc mustățile, limbajul trupului și alte semnale chimice. Dacă pisica ta miaună des sau insistent, înseamnă că vrea să îți atragă atenția. Fii atentă la ce vrea să îți spună, pentru că mieunatul nu este doar o alintătură.

Am nevoie de mai multă carne

Felinele sunt prin excelență carnivore. Chiar dacă a fost domesticită de mii de ani și trăiește în casele noastre fără să mai vâneze, pisica are nevoie de carne zilnic și mai puțin de orez, legume sau brânză. Carnea trebuie să fie de bază, curată, cu puțină grăsime, cu tendoane și zgârciuri, pentru că le place mult să le roadă.

Nu mi-e chiar atât de foame, pe cât crezi tu!

Multe pisici s-au obișnuit să miaune insistent pentru a primi mai mult de mâncare. Se învață lacome și răsfățate, stăpânii le fac pe plac, dar consecințele sunt dramatice. Pisicile care sunt hrănite excesiv ajung obeze, încep să aibă probleme cu rinichii, cu ficatul și cu inima. Porțiile trebuie să fie modeste și mesele regulate. Nicio pisică nu este chiar atât de înfometată pe cât îi place să îi arate stăpânului.

Dacă îți arăt burtica, nu înseamnă că vreau să mă mângâi

Pisica ta ar vrea să știi că burtica este locul cel mai vulnerabil pentru ea. Dacă se întoarce cu burtica în sus, înseamnă că are încredere în tine și se simte confortabil în prezența ta. Nu te grăbi să o mângâi pe burtă, decât dacă s-a obișnuit așa de mică. Este posibil să te zgârie, pentru că se va proteja.