Vopsește cel puțin un perete în nuanțe pastelate

Albul este culoarea tradițională a tuturor caselor, dar nu este nici cea mai luminoasă și nici cea mai liniștitoare culoare. Vopsește un perete în nuanțe calde de bleu, verde mentă, turcoaz sau cărămiziu și te vei simți mult mai confortabil, pentru că aceste culori te ajută să te relaxezi mai bine.

Alege lemnul pentru o casă fără stres

Numeroase studii au demonstrat că oamenii se simt mult mai confortabil printre obiecte frumoase din lemn natural, decât lângă obiecte din sticlă sau cromate. Lemnul, și mai ales lemnul cu nuanțele sale naturale, induce o stare de liniște, de căldură și de confort. Sticla și cromul or fi ele moderne, dar sunt reci și inexpresive.

Lasă lumina naturală să pătrundă în casă

Ferestrele largi lasă lumina să pătrundă în casă, iar razele soarelui s-a dovedit deja că alungă tristețea, gândurile negative și supărarea. Dacă vrei o casă fără stres, folosește perdele foarte subțiri și nu trage draperiile decât în miezul zilei, când lumina solară este intensă. O casă bine luminată te va ajuta să ai o stare de spirit mai veselă și mai optimistă.

Cultivă flori și plante decorative

Știința a demonstrat în numeroase rânduri că florile și plantele verzi ne ajută să ne controlăm tensiunea arterială, doar uitându-ne la ele. Dacă ai plante și îți place să le îngrijești vei avea numeroase beneficii: o casă mai curată, mai verde, mai odihnitoare și fără stres. Când te ocupi de flori și le vezi de la o zi la alta mai frumoase și mai înfloritoare, și stare ta de spirit se îmbunătățește.

Păstrează ordinea tuturor lucrurilor

Fiecare cameră, de la dormitor, la baie sau bucătărie, trebuie pusă în ordine și mobilată cât mai simplu și aerisit, dacă vrei o casă fără stres. Nu lăsa haine aruncate pe scaune, tacâmuri prin sufragerie și cosmetice prin toate colțurile casei. Încearcă să pui fiecare lucru la locul lui și să faci casa cât mai spațioasă și mai luminoasă. Gândește-te cum poți folosi fiecare colț pentru a depozita lucrurile, astfel încât să nu te împiedici de ele prin cameră și îți va fi mai ușor să păstrezi ordinea. Iar ordinea înseamnă o locuință cât mai primitoare și odihnitoare.

sursa foto: 123rf.com