Cum separi rapid gălbenușul de albuș

Dacă ai probleme când spargi ouăle și nu reușești de fiecare dată să separi bine gălbenușurile de albușuri, există un truc foarte simplu pe care îl poți folosi. Sparge oul într-un bol și apropie de gălbenuș o sticlă de plastic goală și curată. Apasă sticla la mijloc, apoi slăbește strânsoare. Sticla va aspira pur și simplu gălbenușul înăuntru, iar albușul va rămâne în castron.

Pastele nu trebuie clătite

De cele mai multe ori, după ce fierbem pastele, în apă rămâne multă făină și suntem tentate să le clătim cu un jet de apă rece. Numai că acest lucru le schimbă gustul și textura. Cel mai bine este să pui pastele într-o tigaie unsă cu foarte puțin ulei și să le ții două, trei minute la foc potrivit. Excesul de apă se evaporă, dar pastele rămân calde și gustoase.

Nu dispera, dacă nu ai tăiat bine blatul de tort

36120463 - tiramisu

În cazul în care nu ai reușit să tai blatul de tort și te-ai ales mai degrabă cu bucăți rupte, decât cu felii perfecte, nu îl arunca la gunoi. Folosește bucățile de blat să pregătești tiramisu la pahar, punând printre ele o cremă ușoară pe bază de frișcă.

Cuțitul de pizza, bun și pentru verdețuri

Mărunțește condimentele uscate, verdețurile sau ceapa verde cu un cuțit rotund pentru feliat pizza. Vei vedea că este mai simplu decât dacă folosești un cuțit clasic, iar riscul să îți tai degetele este mult mai mic.

Cum faci pesmet în câteva ore

42831212 - bowl of dry bread crumbs

Nu este nevoie să aștepți câteva zile să se usuce pâinea și apoi să o coci la cuptor, ca să obții pesmet. Rupe în bucăți mici câteva chifle sau câteva felii de pâine, pune-le într-o pungă la congelator și așteaptă să înghețe bine câteva ore. Apoi mărunțește-le la robot și obții rapid pesmet.

sursa foto: 123rf.com