Remedii populare periculoase pentru arsuri

Dacă te-ai fript cu ulei încins sau te-ai ars cu fierul de călcat, este posibil să găsești pe net sfaturi salvatoare să folosești ulei de măsline sau unt. Ei bine, nimic nu poate fi mai rău de atât pentru arsuri. Zona afectată este fierbinte și temperatura ridicată continuă să rănească pielea sensibilă. Dacă adaugi grăsime, înrăutățești situația, pentru că untul sau uleiul nu fac nimic pentru a scădea temperatura și implicit senzația puternică de arsură. Ba chiar contribuie la dezvoltarea rapidă a bacteriilor și te trezești cu o inflamație de toată frumusețea. Medicii recomandă să ții mâna sub un jet de apă rece și apoi să dezinfectezi zona cu o soluție specială pentru arsuri de la farmacie.

Pasta de dinți pentru herpes

De câte ori nu am auzit să pui pe rănile provocate la buze de herpes ba pastă de dinți, ba bicarbonat de sodiu, ba miere sau chiar iod. Problema este că nu trebuie să folosești nimic ce ar putea conține alcool, mentol sau apă oxigenată. Toate acestea irită mai rău pielea și împiedică vindecarea o perioadă lungă de timp. Herpesul izbucnește când imunitatea scade și nu există tratament definitiv împotriva lui. Dar poți căuta la farmacii soluții pe bază de plante care accelerează vindecarea și te scapă de bubițe în câteva zile.

Gargara cu apă de gură pentru dureri în gât

Când ai gripă și o infecție de zile mari care îți dă usturimi în gât, nu face gargară cu apă de gură, indiferent ce ar spune unii și alții. Senzația de ameliorare a durerii, datorită soluției mentolate, te va păcăli câteva minute, dar în realitate apa de gură va irita și mai mult țesuturile inflamate. Când ai gripă, folosește ceaiuri din plante și odihnește-te cât mai mult!

Soluții periculoase pentru negii plantari

Multă lume are de-a face cu negi în talpă sau la marginea tălpilor, în special la călcâie. Când încep să se usuce, unii consideră că pot fi tăiați cu foarfeca sau arși cu iod. Dar așa nu faci decât să agravezi situația și să capeți o infecție urâtă și de lungă durată. Există remedii populare eficiente pentru negi și veruci, iar rostopasca se numără printre ele. Cere sfatul unui dermatolog și nu te trata după ureche!

Alcool, aspirină sau ceaiuri pentru durerile de dinți

Când ai o carie avansată sau o infecție la rădăcina unui dinte, nu te ajută nimic altceva decât dentistul. Nu freca gingia cu aspirină sau paracetamol și nu bea tone de ceaiuri în speranța că trece. Nici alcoolul nu ajută decât temporar. Este nevoie de intervenția unui medic și de tratament adecvat!

sursa foto: 123rf.com