Sucul de cartofi cruzi este renumit pentru beneficiile lui asupra stomacului. Pe vremuri, bunicile foloseau cataplasme de cartofi cruzi pentru durerile de cap și de ochi. Noi îți recomandăm să folosești cartofii cruzi noi și pentru frumusețe. Iată câteva remedii din cartofi cruzi, cum se folosesc corect și ce efecte au.

Cartofi cruzi pentru dureri de stomac

Folosește cartofi cruzi noi, spală-i foarte bine de nisip și pământ, zdrobește-i la robot și stoarce sucul plin de săruri minerale și amidon. Cartofii noi sunt mult mai suculenți, sunt mai bogați în apă și electroliți și ajută la o mai bună hidratare a organismului, dar ajută și digestia.

Dacă ai probleme cu stomacul și te-ai săturat să iei mereu pastile, încearcă și sucul din cartofi cruzi. Acesta se bea imediat după ce este stors de robot, eventual diluat cu puțină apă minerală, dacă nu suporți gustul. El neutralizează aciditatea, calmează arsurile și reduce inflamația la nivelul stomacului.

Pentru a face acest suc mai plăcut, poți adăuga puțină miere și zeamă de lămâie, două ingrediente naturale care ajută la rândul lor stomacul și atenuează durerile.

Cataplasme din cartof crud pentru migrene

Un alt remediu foarte vechi din cartofi îl reprezintă cataplasmele pentru dureri de cap și migrene. Și pentru aceste cataplasme este bine să folosești tot cartofi noi, mult mai suculenți și plini de săruri, decât cartofi vechi.

Se spală bine cartofii noi, se dau pe răzătoare, se stoarce pulpa ușor de suc și se pune între fâșii curate de tifon. Se țin cataplasmele reci pe frunte sau pe ceafă, cel puțin 30 de minute, timp în care stai întinsă și cât mai relaxată, într-o cameră cu lumină difuză.

Remediul funcționează în mod miraculos, mai ales dacă ai o migrenă însoțită de senzația de vomă și nu poți înghiți niciun calmant.

Tot pentru migrene și dureri de cap poți bea și sucul de la cartofii noi. Acesta conține folați, cupru, magneziu și vitamina B5, un cocktail care alungă senzația de oboseală și te ajută să îți limpezești mintea.

Arsuri, eczeme, inflamații ale pielii și acnee

Cartofii noi dați pe răzătoare sau sucul lor bogat în amidon pot fi folosite pentru a calma usturimea în caz de arsuri minore, eczeme însoțite de prurit și diverse inflamații locale ale pielii și tenului.

Adolescenții care se confruntă cu acnee purulentă, este bine să folosească zilnic, timp de două săptămâni, o mască pe bază de cartofi cruzi noi, dați pe răzătoare. Amidonul și sărurile din pulpa cartofilor ajută la vindecarea leziunilor și reduc numărul coșurilor purulente.

Comprese calde pentru dureri de gât

Tot cartofii cruzi dați pe răzătoare, încălziți rapid câteva secunde la microunde sunt de ajutor când ai dureri mari de gât. Compresele calde se fac din cartofi răzuiți, încălziți la microunde sau într-o crăticioară, împreună cu sare.

Când sunt suficient de calzi cartofii pentru a-i suporta pe piele, se pun în fâșii de tifon curat, se stropesc cu alcool medicinal și se țin în jurul gâtului sau pe piept. Timp de 15 minute, leacul din cartofi cruzi ajută respirația, decongestionează căile inflamate și ameliorează durerile de gât.

Cartofi cruzi pentru un ten mai catifelat

Zdrobește la mixer câțiva cartofi cruzi noi și folosește sucul lor pentru ten. Acesta are efect hidratant, nutritiv și emolient. Datorită vitaminei C, a sărurilor de magneziu și a amidonului, sucul de cartofi cruzi este benefic pentru ten.

Fața ta va fi mai luminoasă, mai destinsă și catifelată, dacă folosești acest suc timp de o săptămână, în fiecare zi. După ce aplici sucul folosind dischete de vată, te poți clăti pe față cu apă termală și poți aplica o cremă hidratantă, apoi machiajul de bază.