Puricii, iritațiile, inflamațiile și bolile de piele se numără printre bolile animalelor cele mai frecvente pe timpul verii. Iar cei mai afectați sunt câinii, care ies zilnic din casă.

Folosește lămâie și coajă de lămâie să alungi puricii

Pregătește într-un recipient cu pulverizator o soluție concentrată de suc de lămâie și apă, în care pui și coaja de la lămâie dată pe răzătoarea fină. Soluția va avea un parfum minunat, dar absolut respingător pentru purici și alte insecte parazite. Pulverizează pe blana câinelui de fiecare dată când ieșiți afară.

Drojdie și usturoi tot contra purici

O dată la două zile, poți adăuga în hrana umedă a câinelui puțină drojdie amestecată cu usturoi bine pisat. Aroma persistentă a acestor două ingrediente se va simți în respirația și prin pielea micului patruped, iar puricii nu vor mai fi tentați să îl atace. Ai grijă, totuși, să nu folosești usturoi în hrana pisicilor. Se pare că nu este deloc indicat și că ar putea favoriza apariția anemiei.

Mușețel pentru pielea iritată

Dacă vezi că pisica sau câinele tău se tot scarpină în anumite zone și au pielea iritată, pulverizează sau tamponează zona ușor cu un decoct de mușețel. Până ajungi la veterinar, mușețelul ajută la calmarea iritațiilor și a mâncărimii.

Pulbere de ovăz pentru problemele pielii

Pentru orice iritație, mâncărime și inflamația la nivelul pielii, pentru lăbuțe inflamate și roșii sau pentru anusul iritat, pulberea de ovăz ajută. Nu neglija să consulți un veterinar și să aplici tratamentul recomandat de el, dar poți folosi și pulberea fină de ovăz în aceste situații.

Unt pentru ghemele de blană

Pisicile, mai ales cele cu blana deasă și lungă, trebuie periate zilnic pentru a reduce cantitatea de blană pe care o înghit. Nu este deloc plăcut când vezi pisica chinuindu-se să scape de bolurile de blăniță care s-au adunat în stomac. Dar sunt perioade în care năpârlește mai mult, iar această problemă reapare. Ca să o ajuți, oferă-i câte o jumătate de linguriță de unt zilnic, pe care îl poți amesteca în hrana ei obișnuită.