CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Va fi mai greu să aduci un câine pe teritoriul unei pisici mature, pentru că nu va accepta să îi ”fure” atenția stăpânilor și nici hrana din castonel. Dar câteva rase de pisici sunt mai îngăduitoare cu patrupezii lătrători și se pot împrieteni ușor cu câinii. Uneori se comportă și ele ca un câine. Le place să se joace foarte mult, sunt active și sunt curioase să cunoască alte animale. Ba chiar le place să facă și baie, așa cum le place câinilor.

Pisica American Shorthair

Este una dintre cele mai frumoase rase cu păr scurt, cu un cap rotund și ochi expresivi, foarte sociabilă și afectuoasă, curioasă și deschisă către un alt tovarăș de joacă, așa cum ar putea fi un câine. E

ste o rasă de pisici foarte jucăușă, descurcăreață și sigură pe ea, de aceea nu are probleme mari cu împărțirea spațiului și a stăpânilor. Dacă micul patruped înțelege să respecte, totuși, locurile preferate ale pisicii, cei doi se vor împrietenii.

Trebuie să mai știi că această rasă de pisică este longevivă și s-ar putea să trăiască mai mult decât câinele, dacă i-ai adoptat de pui cam în aceeași perioadă.

Birmaneza

Dacă îți dorești în mod deosebit și o pisică și un câine, poți oricând adopta un pui de cățel și o pisică birmaneză, care poate fi și adultă.

Birmaneza, în pofida aspectului ei luxos și prețios, cu ochii ei ca două bijuterii din safire, este o pisică foarte jucăușă. Va fi încântată să se joace cu micul patruped, să alerge după mingii cu el, să îl necăjească, dar și să îl ocrotească.

Ragdoll

ragdoll, o păpușă de pisică
ragdoll, o păpușă de pisică

Cine are această rasă de pisică știe deja că ea se comportă foarte mult ca un câine cu stăpânii. Stă la ușă când vii acasă și începe să miaune și să ceară atenție, te urmărește prin casă, aleargă după tine, îi place să alerge după mingiuțe și alte jucării pe care le arunci prin casă, iar seara va fi fericită să se culcușească lângă tine.

Ragdoll poate chiar să învețe să meargă în lesă, dacă ai răbdare să o dresezi de mică. Este atașată de stăpân și este prietenoasă și cu alte specii, chiar și cu un câine de talie mare, care poate părea impunător.

Angora

Frumoasa pisică turcească de Angora este o adevărată prințesă în lumea felinelor de apartament. Dar știai că este deosebit de afectuoasă și de inteligentă, gata oricând să îi joace câte o festă câinelui din familie?

Dacă ai o pisică de Angora jucăușă și un câine isteț, distracția este garantată seară de seară, când vei doi se dedau la tot felul de giumbușlucuri și trebuie să fii cu ochii pe ei. Cu toate acestea, frumoasa Angora va fi șeful haitei, iar câinele trebuie să o urmeze. În pofida temperamentului ei, Angora se poate împrieteni ușor cu câinii.

Maine Coon

Motanii din rasa Main Coon sunt adesea mai puternici decât câinii de talie medie

Celebra pisică pur sânge americană, originară din statul Maine, este una dintre rasele iubite de crescătorii din întreaga lume. O pisică de dimensiunea unui câine, puternică și curajoasă, înaltă și distinsă, dar deosebit de inteligentă și răbdătoare.

Ea va accepta la orice vârstă să vină un câine pe teritoriul ei, dar își va impune bariere când este necesar. Dacă stai la curte, cei doi se vor juca foarte mult în aer liber și vor fi cei mai fericiți amici.