Dacă ai ieșit la pensie și locuiești singură, un câine loial și amuzant, cu care să ieși zilnic în parc poate fi un prieten extraordinar. Dar poate ești tânără, mergi zi de zi la serviciu, dar ai nevoie de un suflet să te aștepte seara acasă. Iată câteva rase de câini potrivite pentru persoanele singure dintre care ai putea alege una potrivită pentru tine.

French Bulldog sau Frenchie

Un câine din această rasă deosebit de inteligentă, rezitentă și amuzantă este potrivit pentru persoanele singure, fără ocupație, care au ieșit la pensie, spre exemplu. Este un câine cu o personalitate deschisă și plăcută, este mai tot timpul vesel, bucuros să se joace și să se plimbe, să petreacă mult timp cu stăpânul pentru care dezvoltă o afecțiune deosebită. Este tolerant cu alți câini și ușor de dresat. Are tendința să se atașeze de obicei de o singură persoană.

Dog German, excelent pentru pază

Este un câine de talie mare, deosebit de inteligent și potrivit pentru o femeie singură, care simte nevoia să aibă un paznic loial și credincios. Cu un asemenea câine, nu îți va fi teamă să mergi singură pe stradă după lăsarea serii. El își va da viața să te apere, dacă un străin îndrăznește să te atace. Dogul german poate fi ușor dresat și învață foarte multe de la stăpânul lui. Îi învață comportamentul și nevoile și este atent, calm și afectuos. Este un câine vigilent și un foarte bun paznic al casei tale și al tău personal!

Labrador Retriever, pentru persoanele singure, dar active

Este un câine care se potrivește cu o persoană tânără, singură, dar activă, căreia îi place mult să iasă din casă, să facă excursii, să se plimbe prin parcuri și să își facă prieteni. Nu îl poți lăsa singur acasă prea multe ore. Trebuie să ai timp pentru acest câine și să îl implici în activitățile tale, să îl iei cu tine aproape peste tot. Dar afecțiunea pe care ți-o oferă, firea lui deschisă și jucăușă te vor cuceri imediat!

Chihuahua, pentru o femeie în vârstă

chihuahua, potrivit pentru o femeie singură

Mic, isteț și foarte afectuos, chihuahua se atașează foarte mult de stăpâna lui. Este un câine potrivit pentru spații mici, pentru persoanele singure care stau mult pe acasă și care au un stil de viață mai tihnit. Este important să fie dresat de mic și să nu fie prea mult răsfățat, oricât de drăgălaș ar fi. El are multă răbdare cu oamenii, dar poate fi încăpățânat, dacă este lăsat să facă numai ce vrea. Adoră plimbările scurte, dar va sta cuminte lângă tine la televizor, dacă nu ai chef să ieși pe afară.

Dalmațianul, fericit când are un singur stăpân

Acest câine dezvoltă un atașament deosebit pentru stăpânul lui, de aceea este adesea recomandat pentru persoanele singure. Dar ține minte că va fi fericit cu tine, dacă nu apare altcineva în viața ta. Dacă ai ieșit la pensie și copiii au plecat de acasă, ia un dalmațian și nu te vei simți niciodată singură. Adoră plimbările, suportă inclusiv mutarea dintr-o casă în alta, iar stăpânul pe care îl iubește este centrul universului lui. Poate fi un companion excelent pentru o femeie singură, fiind bun și pentru pază și pentru mișcare în aer liber.

Dacă îți plac câinii mai masivi, uite ce caracteristici are un dog german, un Mastiff Tibetan sau un Saint Bernard! Poate îți faci un nou prieten pe viață.

sursa foto: 123rf.com