Dacă vrei să adopți un câine cât se poate de liniștit și tăcut, alege una dintre aceste rase de câini leneși. Dar nu te lăsa păcălită de cuvântul ”leneși”. Toți sunt inteligenți și toți au nevoie de multă dragoste. Au nevoie și de mișcare, dar nu te vor solicita la fel de mult ca un labrador sau ca un câine ciobănesc.

Buldogul, în topul leneșilor

Rasă de câini de talie medie, originară din Anglia, este îndrăgită pentru calmul și blândețea ei, dar mai ales pentru inteligență și răbdare. Buldogul este foarte atașat de stăpân și poate deveni agresiv cu alte animale sau alte persoane care îi pun în pericol stăpânul sau familia care îl crește. Îi place mult să lenevească, este blând cu copiii, dar știe să se joace când este provocat. Din păcate, această rasă are probleme congenitale cu inima și coloana și nu are voie să stea în soare.

Basset Hound, un câine credincios

Este un câine sociabil, ușor de îngrijit și puțin pretențios. Este inteligent și poate fi ușor de dresat. Cu toate acestea, este independent și este devotat mai ales unui singur stăpân, care devine preferatul lui. Îi plac plimbările scurte și îi place să lenevească lângă stăpân. Cu toate acestea, are nevoie zilnic să facă mișcare, deoarece are tendință de îngrășare.

Pechinezul, câinele leu

Deosebit de prețuit în China antică, unde trăia doar în casele nobililor, pechinezul mic și îndesat, dar cu o coamă de leu a rămas și azi o rasă deosebită și iubită. Este deosebit de inteligent, este isteț, învață repede tot felul de trucuri și comenzi, dar nu iubește prea mult mișcarea. Cu picioarele lui scurte și corpul îndesat, nu rezistă la plimbările lungi și obosește repede. Este un câine potrivit pentru spațiile mici și pentru persoanele care nu pot ieși prea des din casă.

Rase de câini leneși

Chow chow și blănița lui fantastică

Dacă e alb imaculat și bine îngrijit, chow chow arată ca un bulgăre de zăpadă. Dar chow chow pot avea și alte culori și sunt la fel de frumoși. Este o veche rasă chinezească, un câine de talie medie, puternic și robust. Este un câine liniștit, retras, nu suportă străinii și nici aglomerația. Preferă o viață tihnită și bine organizată la interior, este inteligent și devotat stăpânilor. Latră rar, dar are multe alte modalități de a comunica cu oamenii de care este atașat.

Bichon havanez, o jucărie din mătase

Este o rasă deosebită, cu o blăniță fină ca firele de mătase. Este foarte iubit de cei care nu au prea mult timp să iasă la plimbare, pentru că acest câine preferă să stea mai mult în casă și să se joace cu diverse jucării sau cu stăpânii lui. Marea problemă este că acest câine adoră să fie în centrul atenției și cere multă afecțiune. Dacă este lăsat singur, suferă mult și e posibil să cadă în depresie.

Care sunt cele mai populare rase de caini și cum se îngrijesc.

Dacă vrei un câine de talie mică, amuzant și jucăuș, citește tot ce trebuie să știi despre rasa Pug, Pomeranian, Shih Tzu, Bichon Maltez sau Yorkshire Terrier!

foto: 123rf.com