Rasa Basenji

Printre cunoscători, Basenji este numit adesea câinele care nu latră. Din cauza unei forme mai deosebite a laringelui, acest câine nu poate lătra ca toți ceilalți. El mai degrabă scoate niște sunete ca niște pufnituri, când este agitat, sau un soi de urlete pe care iubitorii acestei rase le-au numit iodlere. Basenji este un câine foarte isteț, foarte dinamic și are nevoie de activitate, altfel se plictisește și devine mai agitat. Poate fi ușor dresat și este încântat să participe la diverse jocuri.

Marele danez

Dacă ai o casă foarte spațioasă, o curte mare, o familie numeroasă și vrei un câine puternic, liniștit și care latră foarte rar, Marele danez ar putea fi cea mai bună alegere. S-ar putea să te sperie dimensiunile lui maturitate. Masculii ajung adesea la 1,80 – 2 metri înălțime. Și cantitatea de hrană va fi o problemă! Dar este un câine cu o personalitate extraordinară, latră foarte rar, este inteligent, învață repede și devine foarte atașat de familie și protector.

Buldogul

Multă lume iubește buldogul pentru botul lui încrețit și mutrișoara caraghioasă. Iar cei care cunosc această rasă știu cât de multe calități are! Este un câine de talie medie, cu un nivel scăzut de energie, dar inteligent și afectuos. Îi place să moțăie ore întregi și nu este mare amator de plimbări lungi. În schimb, este liniștit, latră foarte rar și este grijuliu cu stăpânii lui și mai ales cu cei mici. Nu prea suportă compania altor câini pentru că îi place să fie singurul alintat în casă.

Câini care latră foarte rar

Cavalier Spaniel

Cu ochii mari, o mutriță ghidușă și blănița ondulată, acest câine de talie medie este excelent drept câine de companie pentru plimbări lungi și seri liniștite. Este un câine foarte atașat de stăpâni, este liniștit, latră doar când este agitat sau când vrea să atragă atenția în mod deosebit. Este un câine loial, vioi, atâta vreme cât îl implici în mici activități și jocuri, dar nu suportă deloc să rămână singur. Este potrivit mai degrabă unei perechi de pensionari.

Coton de Tulear

Este un câine deosebit de frumos, iar blana lui moale, lungă și pufoasă, albă ca neaua i-a adus nomele de Coton sau pămătuf de bumbac. Are o personalitate extrovertită, e foarte activ și prietenos, inclusiv cu alte animale. Adoră copiii și adoră să se joace cu ei. Uneori poate fi puțin încăpățânat, dar este atât de ghiduș și inventiv, că nu te poți supăra pe el. Poate fi dresat de mic și va fi mai ușor de controlat. Și important este că latră doar dacă e cazul!

Care sunt cele mai populare rase de caini și cum se îngrijesc.

sursa foto: 123rf.com