Cremele de față, în general, se numără printre cele câteva produse cosmetice pe care este mult mai bine să le ții la frigider, decât pe măsuța de toaletă din dormitor. Nu doar că, în spațiul rece, bacteriile se dezvoltă mai greu, iar cremele își păstrează prospețimea. Dar, când le aplici pe față la o temperatură scăzută, ele acționează mai bine asupra ridurilor.

Crema pentru ochi, numai la rece

Alături de cremele pentru ten, soluțiile și cremele speciale pentru ochi trebuie să stea la frigider. Dacă le aplici reci în jurul ochilor, edemele se dezumflă, ridurile se estompează și ingredientele din cremă acționează mai în profunzime.

Creionul pentru ochi

Este bine să stea la rece, deoarece vârful creionului culege dintre gene o mulțime de bacterii, precum și mici paraziți care vor fi eliminați de frigul din frigider. Creionul tău de ochi sau de sprâncene și toate celelalte creioane colorate pentru pleoape vor fi mai igienice și se vor păstra mai bine în timp.

Fardurile de pleoape

Mulți cosmeticieni recomandă ca fardurile, fie ele compacte sau pudră să fie ținute la rece. Cu atât mai mult dacă este vorba de fardurile cremoase, în care se dezvoltă rapid bacterii și tu ai vrea să le folosești fără niciun risc măcar 6 luni.

Produse cosmetice bio și organice

Orice produs organic conține ingrediente ușor perisabile precum apa de cocos, uleiuri esențiale naturale sau extracte din plante. Este indicat să le ții la rece pentru a le folosi o perioadă mai îndelungată fără riscul de a face iritații și coșuri de la ele.

Rujurile și glosurile

Le folosești aproape zilnic și se încarcă de diverse bacterii și grăsimi de pe buzele tale. De aceea este mult mai bine să le ții la rece. Cu siguranță ai mai multe rujuri pe care le folosești mai rar și nu este deloc plăcut să găsești un ruj mai vechi cu miros neplăcut și o textură râncedă prin sertare.

Citește și ce valabilitate au în realitate cosmeticele tale preferate!