Iasomia de Madagascar

Parfumul delicat al acestei flori se accentuează pe timpul nopții, dar nu este deloc deranjant, din contră. Un studiu realizat în urmă cu trei ani de cercetătorii americani demonstrează că această plantă cățărătoare are un efect pozitiv asupra sistemului nostru nervos. Te ajută să alungi sentimentele de anxietate și oboseală și să te trezești a doua zi cu un tonus mai bun. Parfumul ei răspândește o stare de relaxare necesară înaintea somnului. În plus, nu este deloc o plantă pretențioasă, poate fi ținută într-un dormitor unde are multă lumină dimineața. Trebuie doar să o uzi des, pentru că are nevoie de multă umiditate pentru a se dezvolta și înflori.

Levănțica

Beneficiile ei sunt cunoscute și este folosită pe scară largă în industria parfumurilor, la fabricarea unor medicamente și remedii naturiste. Te poți bucura de efectele ei benefice, dacă o crești în ghiveci, în dormitor. Aroma ei specifică alungă insomnia, calmează și detensionează. Dacă o ții aproape de pat, parfumul lavandei are un ușor efect sedativ care te va ajuta să dormi mai bine.

Gardenia albă

gardenia

Florile parfumate de gardenie albă au capacitatea de a induce starea de somn. După ce au fost testate pe șoricei de laborator, ele au avut același efect ca tabletele de valium. Uleiul esențial de gardenie face minuni pentru tine, când ești obosită și ai nevoie de mai multă odihnă. Dar poți cumpăra o gardenie înflorită la ghiveci să te bucuri și de efectele ei naturale.

Aloe vera

Seva acestei plante este cunoscută pentru puterile ei vindecătoare în caz de arsuri, tăieturi sau inflamații. Dar aloe vera este capabilă de multe alte lucruri benefice, mai puțin cunoscute. Conform studiilor din ultima perioadă, aloe poate absorbi particulele chimice eliberate în aer din așternuturile proaspăt spălate cu detergent, din mobilă și covoare, din parfumurile pe care le folosești și chiar din aparatura electronică. Ea contribuie la purificarea aerului, fiind potrivită pentru dormitoare și sufragerie deopotrivă.

Dracena roșie  

Un palmier frumos și rezistent, care s-a adaptat foarte bine la ghiveci, dracena este o plantă de cameră elegantă. Puțini știu, însă, că varietatea cu margini de culoare roșie este una dintre cele mai bune plante împotriva substanțelor nocive din aer, precum formaldehida. Are nevoie de multă lumină și de soare direct, așa că pune-o în dormitor aproape de cea mai bine luminată fereastră.

sursa foto: Foter.com