Înainte de a putea depozita usturoiul, trebuie să-l selectați pe cel mai bun. Când îl cumpărați, acesta ar trebui să se simtă solid și compact.

În cazul în care căpățâna de usturoi se simte mai ușoară decât ar trebui, cățeii de usturoi sunt probabil sunt uscați.

Pentru majoritatea oamenilor, depozitarea usturoiului constă în agățarea sa în saci de plasă sau într-un coș de legume, permițând un flux adecvat de aer, dar evitând excesul de umiditate.

Cu toate acestea, dacă doriți să păstrați usturoiul pentru o perioadă mai lungă de timp, unele sfaturi de mai jos pot fi utile.

8 lucruri pe care nu știai că le poți păstra la frigider

5 moduri simple de a păstra usturoiul aromat tot timpul anului

Cel mai bun mod de a stoca usturoiul este într-un loc uscat, întunecat, cu temperatura camerei și fluxul adecvat de aer.

Alte modalități bune de a stoca usturoiul includ introducerea în frigider, congelator sau dehidratator, prăjirea, decaparea sau depozitarea în ulei aromat.

1. La frigider

Dacă alegeți să păstrați usturoiul în frigider, puneți-l în cartofi, deoarece acest lucru va ajuta la reducerea umidității, cel mai mare pericol pentru usturoi.

Umiditatea va stimula bulbii de usturoi pentru a se înmulți. Ar trebui să păstrați căpățânile de usturoi în frigider până când sunteți gata să le utilizați.

Procesul de germinare va începe probabil într-o zi sau două după îndepărtarea lor din frigider.

2. La congelator

O modalitate populară de a stoca usturoiul pe perioade lungi de timp este în congelator, dar acest lucru va necesita mărunțirea acestuia.

Puteți pune usturoiul tocat într-o tavă cu gheață și lăsați-l să se solidifice.

Apoi, puteți stoca aceste cuburi de usturoi înghețate într-un recipient sau într-o pungă etanșă până când sunteți gata să le folosiți.

Când aveți nevoie doar scoateți cubul de usturoi înghețat și adăugați-l la mâncare.

Usturoiul la copii și beneficiile sale. Un remediu natural pentru multe probleme

3. Ulei aromat cu usturoi

Dacă vă uscați usturoiul într-un deshidratator sau în aer liber, îl puteți plasa într-un mic borcan cu capac și acoperiți-l cu ulei de măsline.

Îl utilizați când aveți nevoie la salate sau alte preparate culinare.

4. Usturoi prăjit

Puteți să coaceți usturoiul la 350 de grade timp de aproximativ 45 de minute până când devine clar.

Acest tip de usturoi se va menține pentru un timp aproape nedefinit și va avea o aromă unică față de usturoiul obișnuit.

5. Usturoiul deshidrat

Poți să tăiați usturoiul în felii subțiri și apoi să-l pui în deshidrator.

Odată ce este complet deshidratat, usturoiul va fi moale și va scârțâi în dinți. Poate fi adăugat la orice fel de mâncare.

Riscul de germinare este, de asemenea, redus semnificativ și puteți păstra usturoiul într-un container etanș, timp de până la 2 săptămâni, în frigider.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto