Depinde de noi să îi înțelegem aceste mesaje pe care le transmite părul. Este bine să-i permitem să transmită mai departe despre unicitatea noastră, personalitatea noastră, ceea ce vrem să se știe despre noi. Dacă ceva nu este în regulă, părul îți dă tot felul de semnale. Ce trebuie să faci tu? Doar să-l asculți, să fii atentă la nevoile lui.

 Iată 5 mesaje pe care le transmite părul tău, și cărora e nevoie să le acorzi atenție.

Are nevoie de îngrijire

Nu există o tunsoare potrivită sau o culoare frumoasă fără păr sănătos. De fapt, baza frumuseții personale este bunăstarea pielii și a părului. Primul, precum și punctul de plecare în înțelegerea nevoilor părului, pentru a obține frumusețea ideală.

Citește și: Ce mesaje psihologice ne transmit afecțiunile dermatologice: Pielea ne vorbește despre starea noastră psihică și emoțională

Mesaje pe care le transmite părul tău: Nevoile fizice și psihice

Ești mai stresată decât de obicei? Părul îți cade mai des? E un semn de alarmă transmis de păr! Ceva nu funcționează bine în corp. Poate că alimentația nu e tocmai cea potrivită: o deficiență de vitamine și minerale sau un consum prea mic de proteine. Ce legătură au acestea cu părul? E bine, dacă nu-i oferi corpului suficiente proteine, procesul de creștere a părului este încetinit, iar regenerarea este și ea blocată.

Ce trebuie să faci? Încearcă să incluzi în alimentația ta cât mai multe alimente bogate în proteine, cum sunt ouăle, carnea sau peștele. Este foarte important să-i asigurăm organismului cantitatea de fier necesară, pentru că acest mineral are un rol extrem de important atât pentru corp, cât și pentru păr. Astfel că,  lipsa fierului este cauza comună a căderii părului. Însă, pentru a afla cu certitudine care este cauza, este indicat și chiar necesar să faci o serie de analize de sânge. Astfel, vei afla exact cum stau lucrurile și vei știi ce măsuri trebuie să iei.

Evită emoțiile și gândurile negative

Stresul emoțional poate fi o altă consecință a căderii părului, o situație cu care ne confruntăm destul de des. Cu atât mai mult atunci când vorbim despre o traumă de natură psihică ce durează o perioadă mare de timp. Șocul afectează sănătatea părului nostru, astfel că poate duce la căderea temporară a podoabei capilare. Pentru a recâștiga sănătatea părului, e nevoie ca ciclul de viață al firului de păr să funcționeze într-un ritm normal:  „creștere, odihnă, regenerare”. În caz contrar, părul îți va transmite unele semnale pentru a cere ajutor.

Părul are nevoie de o ajustare

„Părul tău se încurcă tot mai des și mai tare? Nu mai reușești  să-l aranjezi și îți dă mari bătăi de cap? Vârfurile sunt problema! Tunde-le! Sau, când situația o cere, scurtează-ți părul mai mult. Nu te îngrijora, părul va crește la loc. Ba chiar astfel, vei stimula creșterea într-un mod corect, sănătos și mai rapid!” – consideră Vali Sava, stilist Londa Professional.

Citește și: Corpul ne asigură succesul sau eșecul. Cum să-ți schimbi emoțiile și comportamentele nepotrivite

Mesaje pe care le transmite părul tău: Are nevoie de îngrijire

  • Nu-ți mai iese deloc coafura preferată? Părul o ia în toate direcțiile? Se întâmplă să nu te mai înțelegi deloc cu părul tău, să nu te asculte. Ce-ar fi să-l asculți tu pe el? Poate că e vorba doar de un produs nepotrivit pe care-l folosești sau ustensilele de styling nu sunt cele mai bune. Ba chiar abia l-ai tuns și te aștepți să se aranjeze după bunul tău plac. Lucrurile însă nu stau deloc așa. Nu îți place cum cade? Încearcă o nouă tunsoare, mai potrivită pentru tine și tipul tău de păr. Alege produsele de styling și tunsoarea potrivite acestuia.

Sursa foto: 123rf.com